Sport

Bosanka u svojoj kategoriji prva na svjetskoj rang listi u Taekwondou

banner

Ada Avdagić, reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Taekwondo kluba Sarajevo rangirana je na prvo mjesto rang liste WTE rankinga u kategoriji juniora do 42 kilograma.

Sjajni rezultati iz prethodnog perioda doveli su Avdagić na prvo mjesto prestižne liste, a u protekloj godini osvojila je zlatnu medalju na Slovenia G1 Open, zatim zlatnu medalju na Sofia G1 Open, kao i na evropskom klupskom prvenstvu održanom u Zagrebu prošle godine.

Također je osvojila i titulu državnog prvaka, a proglašena je i olimpijskom nadom.

‘’Biti prva na svjetskoj listi, presretna sam. Sav trud i rad se isplati naravno uvijek. Trudit ću se biti još bolja na svom putu prema Olimpijadi 2024. Želim se zahvaliti svima na podršci, naročito svom treneru Ibrahimu, svojoj porodici, Taekwondo savezu BiH i Olimpijskom komitetu BiH, kao i svima koji me podržavaju i vjeruju u mene’, kazala je Avdagić.

Među najzaslužnijim za uspjeh Ade Avdagić je i njen trener Ibrahim Kolja koji je ovim povodom kazao:

”Presretan sam. Deset godina truda, rada, teših i lijepih trenutaka. Ovaj ranking je došao kao satisfakcija za sav uložen trude Ade i mene kao trenera. Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške Taekwondo saveza BiH, kao i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. Nadamo se da će se u ovoj godini ostvariti još veći rezultati, i mogu reći da sa još većom željom gradimo put ka narednim kvalifikacijama za Olimpijske Igre 2020. koje će se održati u Parizu.”

Avdagić je jedna od najvećih uzdanica Taekwondo sporta u Bosni i Hercegovini. Dugi niz godina ostvaruje sjajne rezultate, i pretendent je za nastup na OI u Parizu 2024. godine. Stipendista je olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Related posts

Dušan Bajević objavio je spisak igrača za novembarske utakmice

Editor

Golman koji se duži period povezuje sa Zmajevima dobio bh. pasoš

BHD Info Desk Administrator

Edin Džeko pozitivan na koronavirus

Editor

Leave a Comment