Film/Tv

Trst: Narednog vikenda svjetska premijera filma ‘Tako da ne ostane živa’ Faruka Lončarevića

banner

Dugometražni igrani film “Tako da ne ostane živa” Faruka Lončarevića, o brutalnom ubistvu djevojke Arnele Đogić koje se prije skoro pet godina desio u okolini Olova, 23. januara će zabilježit svjetsku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Trstu.

Taj dugo očekivani film bit će prikazan u okviru takmičarskog programa.

Arnela Đogić imala je 24 godine kada su je bivši momak i njegov prijatelj pretukli, izboli nožem u vrat i bacili niz 70 metara visoke Čudanske krševe u kanjon rijeke Stupčanice. Zločin je šokirao cijelu BiH, a počinioci su osuđeni na po 40 godina zatvora.

Uloge u filmu ostvarili su Aida Bukva, Dino Sarija i Enes Kozličić, a urađen je u privatnoj produkciji, uz velike napore požrtvovane ekipe i podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, Općine Olovo i njenih građana.

Međunarodni filmski festival u Trstu postoji već 23 godine i jedan je od najprestižnijih festivala koji prikazuje filmove iz regije te centralne i istočne Evrope.

Nakon premijere, film “Tako da ne ostane živa” će biti prikazivan na mnogim svjetskim festivalima te će biti distribuiran u kinima širom BiH, saopćili su organizatori.

BHDINFODESK

Related posts

U Tuzli održana promocija dokumentarnog filma „Pannonica na zrnu soli“ režisera Dine Mustafića

Dodjelom nagrada Srce Sarajeva zatvoren 28. SFF: Za najbolji film proglašen “Safe Place”, najbolji glumac je Juraj Lerotić

Urednik BiH Info Desk

Preminuo  bosanskohercegovački glumac Saša Petrović

BHD Info Desk Administrator

1 comment

Alice Julien 01/02/2021 at 16:43

Nije 23 godine nego 32!

Reply

Leave a Comment