Bosnia Appeal

Jusuf Nurkić donirao 40.000 dolara udruženju MFS-EMMAUS

banner

Jusuf Nurkić donacijom od 40.000 USD MFS-EMMAUS-u sufinansira dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u Prihvatnom centru Duje.

Nakon prošlogodišnje posjete Srebrenici i druženju sa djecom u našem Internatu i majkama Srebrenice, Jusuf je obećao i finansijski podržati rad Udruženja MFS-EMMAUS u budućnosti. I nije prošlo mnogo već je održao svoje obećanje sufinansirajući dio troškova instalacije sistema grijanja na plin u našem Centru Duje u Doboj Istoku, gdje na smještaju i stalnoj njezi imamo 472 korisnika iz cijele Bosne i Hercegovine. Centar Duje je ustanova socijalne zaštite u kojoj se vodi briga o najtežim kategorijama našeg društva i najveći je program našeg Udruženja.

Trenutni sistem grijanja u Centru Duje je na čvrsto gorivo i iz godine u godinu iziskuje velike troškove, obzirom na veliku površinu i broj objekata koji se zagrijavaju. Sistem grijanja na plin u početku iziskuje velika ulaganja ali će se godinama smanjiti troškovi grijanja i to je jedan od glavnih razloga zašto se krenulo u ovu investiciju. Vrijednost cijele investicije je preko ‪300.000‬ KM a podršku istom su do sada dali Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, i sada naš Jusuf Nurkić.

Zahvalni Jusufu na razumijevanju i podršci u realizaciji ovog projekta želimo mu svako dobro na privatnom, sportskom i svakom drugom životnom polju. I nadamo se da će nakon posjete našim aktivnostima u Srebrenici biti u prilici posjetiti nas i u centrali u Doboj Istoku kako bi posvjedočio dobru kojeg je učinio za naših 472 korisnika, kolege koje brinu o njima, ali i zajednici u cjelini.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmfsemmaus1%2Fposts%2Fpfbid0gepyu4qPhLXXy4fmoEz23tVxShLofc7k1q2p1X7QjWUkUhwdAK9MEZqranzq1d5Nl&show_text=true&width=500

BHDINFODESK

Related posts

Prozor: Nepoznati humanista platio struju za 15 porodica kako Božić ne bi dočekale u mraku

Tunižanku Rashidu u Sarajevo dovela ljubav

Editor

Džemati u Düsseldorfu i Kölnu prikupili su sredstva za članove Kluba borilačkih vještina “Systema”

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment