BiH dijaspora

SSDBIH: TRAVNIK DOMAĆIN 19. SP DIJASPORE BiH U FUTSALU

banner

SP će se održati na Vlašiću, od 03. do 05. maja 2024. godine

U organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine (SSD BiH), tradicionalno, 19. po redu Svjetsko prvenstvo dijaspore Bosne i Hercegovine u malom fudbalu/nogometu/futsalu održat će se u Bosni i Hercegovini, na Vlašiću/Travnik, od 03. do 05. maja 2024. godine, odluka je Radne grupe za sport krovne organizacije bh. dijaspore.

Svi mečevi će biti odigrani u subotu, 04. maja 2024. godine, u sportskoj dvorani hotela “Sunce”, dok će žrijebanje biti u petak, 03. maja 2024. godine, u 18 sati u hotelu “Sunce” na Vlašiću.

Prema riječima predsjednika SSD BiH Hasana Šehovića, sve ekipe će imati obezbijeđen doček na aerodromu u Sarajevu i prevoz do Vlašićaa na dan 03. maja 2024. godine, pri dolasku, kao i 05. maja 2024. godine, pri odlasku, pod uslovom da ekipa koja bude zahtijevala doček i prevoz, dolazi/odlazi grupno, a ne pojedinačno.

SP-a bh. dijaspore u futsalu su najmasovniji oblik okupljanja mladih iz BiH ili porijeklom iz BiH koji žive u dijaspori. Prvo prvenstvo je bilo organizıvano u Linzu, Austrija, nakon toga održava se svake godine u drugoj zemlji i zasnovano je na principu okupljanja mladih iz 16 država svijeta i po osnovu jedna zemlja jedna ekipa. Dosadašnja prvenstva su bila organizovana u gradu Lincu u Austriji, trostrukog organizatora ovog eminentnog takmičenja, zatim Antverpen u Belgiji, Minhenu u Njemačkoj, Birminghamu u Velikoj Britaniji, Luksemburgu, Velikoj Kladuši u BiH, u mjestu Bielle u Italiji, a čast da bude domaćin 10. SP pripala je Savezu BiH udruženja u Švedskoj i gradu Vesterasu. Poslije Švedske domaćini su bili Ljubljana i Slovenija, Hobro – Danska, Piacenza Italija, Rotterdam – Holandija, Oslo – Norveška i dva puta grad Izmir u Turskoj. SP prošle godine održano je u Sarajevu. Inače, domaćini SP su članice SSD BiH koje organizuju prihvat ekipa, pehare, medalje i nagrade za najuspjesnije, a svakako da je uvijek pobjednik Bosna i Hercegovina i ljubav prema domovini.

Haris Halilović

Related posts

Sarajlija Slaviša Vuković iz Kopenhagena se javio baladom (VIDEO)

Editor

Lufthansa: Od 3. maja starta aviolinija Sarajevo – Frankfurt

Editor

Njemačka – obećana zemlja za mlade inženjere iz BiH

Leave a Comment