BiH dijaspora

Goražde: Vatreni okršaj u redovma Stranke dijaspore

Proteklog vikenda Sejad Tatarin, vijećnik u Goraždu i funkcioner Stranke dijaspore, vinovnik je pucnjave u jednom lokalnom kafiću. Prema infromacijama kojima raspolaže FTV, Tatarin je u alkoholizovanom stanju pucao prema Ramizu Dragolju, s kojim se od ranije poznaje. Dragolj tvrdi da će pokrenuti tužbu za pokušaj ubistva.

Sve je, prema Dragoljevim riječima, počelo prijetnjama koje mu je Tatarin upućivao preko drugih ljudi. U namjeri da riješi tu situaciju, Dragolj je u kasnim večernjim satima svratio do lokalnog kafića u Vitkovićima kod Goražda.

«Rekao sam mu da to ne čini. Priznajem da sam mu rekao da će loše završiti ako to ne stane, ali nije bilo fizičkog kontakta jer sam od njega bio udaljen nekoliko metara. Izvadio je pištolj – srećom, između nas je stao njegov prijatelj, nekako sam uspio doći do vrata i pobjeći, a onda sam zacuo pucanj», priča Dragolj.

Vijest o incidentu potvrdili su i iz MUP-a BPK-a.

Sejad Tatarin nije odgovarao na telefonske pozive. Sa druge strane, Dragolj, inače bivši član Stranke dijaspore, tvrdi da je mogući motiv njegovo nepristajanje na moguće nelegalne radnje u stranci čiji je nekada bio član.

Tatarin je finkcioner Stranke dijaspore, za koju se vežu brojne afere – od nelegalnog preuzimanja stranke do navodne krađe pečata. Činjenica da je upotrijebio oružje, za koje nije imao vazeću dozvolu i još kao aktuelni vijećnik, dovoljno govori o tome da živimo u državi u kojoj izabrani zvaničnici, poput Tatarina, umjesto da se bore za sigurnost građana, rade suprotno.

Related posts

Bosanska papuča: Obavazena suvenir koji bh. dijaspora kupuje u domovini

Za provođenje ovogodišnjih Općih izbora namijenjeno oko 8,5 miliona KM

Sarajlija dr. Milomir Ninković: Jedan od najboljih plastičnih i rekonstruktivnih hirurga na svijetu postao predsjednik Evropske asocijacije plastičnih hirurga

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment