BiH dijaspora

Miss Beča je tamnokosa ljepotica porijeklom iz Bosne i Hercegovine

banner

Lucia Šišić je Miss Beča 2024. Tamnokosa ljepotica izabrana je kao pobjednica među deset kandidatkinja pred više od 1.000 gledatelja koji su se proteklog vikenda okupili na Izboru za Miss Beča u bečkom Lugner Cityju.

Za Mistera Beča izabran je mladi sportista Max Niedermeyer.

S osvojenom krunom, Lucia ne samo da je osigurala sudjelovanje na izboru za Miss Austrije, već će biti i gošća domaćina Richarda Lugnera na Bečkom opernom balu koji će se održati 8. februara, a moći će čak i sjesti u njegovu ložu slavnih.

– Prijavila sam se u kratkom roku i sada sam presretna što ću godinu dana nositi ovu lijepu titulu. Moj moto je “Budi ono što jesi” i tako sam se predstavila. Sada se veselim mnogim sjajnim događajima, posebno naravno Opernom balu i izboru za Miss Austrije, rekla je Lucia Šišić.

Prema pisanju medija, Lucia je porijeklom iz Brčkog, odakle su joj roditelji. Otac Ivica je iz mjesta Dubrave, a majka Manda iz Ulovića kod Brčkog.

Miss & Mister Vienna 2024… Ich gratuliere zunächst @max_niedermeyer für den Titel „Mister Vienna“???? und bedanke mich bei der… | Instagram

Related posts

Štuttgart: “U tuđoj avliji” noć bh. intelektualaca, noć Bosne i Hercegovine

Editor

Goga Sarić i Elmir Prevljak/ Interesantno je živjeti na relaciji Bosna i Hercegovina – Holandija

Editor

Zbog utaje poreza: Adnan Ćatić ostaje u zatvoru do početka suđenja

Leave a Comment