BiH dijaspora

Bosnia & Herzegovina Futures Foundation dobila novi upravni odbor

banner

Bosnia & Herzegovina Futures Foundation je dobila novi upravni odbor, na svojoj Facebook stranici objavio je ) Dr. Edhem Čustović (2) Srdačana dobrodošlica za novi upravni odbor… – Dr. Edhem Čustović | Facebook post prenosimo u cjelosti:

Srdačana dobrodošlica za novi upravni odbor Bosnia & Herzegovina Futures Foundation (Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini) 2024-2025 i novom izvršnoj direktorici.

Naša nova izvršna direktorica Selma Begović je prethodno radila u SAD-u i BiH i nosi 10+ godina menadžerskih vještina. Što je još važnije, ona donosi nevjerovatnu energiju, entuzijazam i strast prema misiji i viziji naše fondacije.

Pridružilo nam se i 5 novih članova odbora:

Alma Dautbegović, viši menadžer u Telia u Oslu u Norveškoj. Ona će biti naš predsjedavajuća odbora naredne dvije godine.

Miralem Salihović, šef rješenja i tehnologije u Appleu sa sjedištem u Cupertinu, Kalifornija, SAD.

Dragana Marinković, viši produkt menadžer (tehnički) u Amazonu, Seattle, SAD.

Azra Šarić, državna direktorica za Bosnu i Hercegovinu u HTEC Grupi, sa sjedištem u Sarajevu, BiH.

Nihad Ferhatović, ugrađeni softverski inženjer u TTTech Auto u Banja Luci/Sarajevo.

Svih 5 novih članova odbora su prethodno bili uključeni u rad fondacije kao mentori, edukatori, donatori i ambasadori. Oni donose bogato iskustvo i što je najvažnije nevjerovatnu energiju koja je fondaciji potrebna za rast.

Na kraju, želimo da se iskreno zahvalimo našim odlazećim članovima odbora Milanu Kusmuku (bivši predsjednik), Harisu Arnautoviću (blagajnik), Momčilu Amoviću (sekretar), Slađani Ćosić (potpredsjednik), Timuru Hukiću i našoj izvršnoj direktorici Majdi Mujanović Babović. Bez njih temelj ne bi bio tu gdje je danas. Hvala vam od srca

https://www.bhfuturesfoundation.org/news/2024/2/6/welcome-to-new-director-and-board-of-directors?fbclid=IwAR3-PeJJDc1MYUVQDSorbJnco_f3XCNOySfAXj7K_QF_9NK1gT1sVtyIVqg

Related posts

Željko Komšić razgovarao sa baronesom Arminkom Helić

Urednik BiH Info Desk

Danska: Protekli vikend protekao u znaku početka obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

Editor

Narednog mjeseca povratak nekih linija na Aerodromu Sarajevo

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment