Video

Armin Muzaferija nakon promocije pjesme “Lasto mala” u Saburinoj kući: Cijenimo svaki trenutak proveden sa voljenim osobama

banner

Armin Muzaferija obradovao je publiku novom kompozicijom „Lasto mala“. Tekst je radio prof. Džemaludin Latić, muziku Alen Lemešević, a aranžirao je Adnan Mušanović.

Pjesma i video na najljepši način promoviraju bosanskohercegovačku kulturu, historiju i tradiciju, a zanimljivo je da je ona snimljena prije tri godine. 

– Još jednom sam dokazao da ja ne radim komercijalno, već onako kako mi leži na srcu. Osjetio sam da je sada vrijeme da je objavim – kaže Armin Muzaferija.

Video je sniman u Etno Begovom selu u Nišićima, a u njemu se pojavljuju članovi benda Armina Muzaferije, kao i akademski glumci Elmir Krivalić i Merjem Šiljak. Kako kaže Muzaferija, pjesma „Lasto mala“ predstavlja odu bosanskoj ženi, a nosi pregršt emocija. 

Spot koji je snimljen pod rediteljskom palicom Murisa Beglerovića i agencije „Gotiva“ predstavljen je u Saburinoj kući, nacionalnom spomeniku na Kovačima. Promociju je uživo prenosila televizija Hayat. 

Detalj sa promocije

– Nismo slučajno odabrali Saburinu kuću kao mjesto promocije, jer njen ambijent odgovara pjesmi i spotu. Zahvalio bih se na pomoći BH Telecomu, Vladi ZDK i firmi Applause na pomoći u realizaciji ovog projekta. Poruka pjesme, koju smo dočarali i u spotu, jeste da cijenimo svaki trenutak proveden sa voljenim osobama, te da nikada ne dođemo u situaciju da cijenimo stvari tek kada ih izgubimo. Važno je da cijenimo poklone koje nam Gospodar šalje i koje nam život donosi, da budemo zahvalni na svim blagodatima koje smo dobili od Boga, posebno na ljudima koji nas vole i koji nam posvećuju svoje vrijeme – govori Muzaferija.

Armin će u narednom periodu imati veliki koncert na Bajramskoj akademiji u njemačkom Heilbronnu, a prvi dan Bajrama će nastupiti u Srebreniku.

P.R./BHDINFODESK

Related posts

Željko Bebek predstavio spot za emotivnu pjesmu “Kćeri moja” posvećenu kćerki Katarini

Urednik BiH Info Desk

Panel: Perspektive Dejtonske BiH

Urednik BiH Info Desk

Sela i gradovi sve prazniji, ljudi odlaze iz BiH jer žele dostojanstven i siguran život

Editor

Leave a Comment