BiH dijaspora

IGK: Pozivamo Predsjedništvo i MVP Bosne i Hercegovine da započnu proces smjene “ambasadora” Vujića 

banner

IGK povodom skandaloznog i anticivilizacijskog istupa ambasadora BiH pri UN u Ženevi Bojana Vujića koji je BiH nazvao najopasnijim izvorom terorizma u Evropi.

Cilj ambasadora koji ne predstavlja svoju državu koja ga plača, već secesionističku politiku Milorada Dodika i manjeg bosanskohjercegovačkog entiteta je opravdati tu antibosansku i antievropsku politiku secesionizmom manjeg bh. entiteta i petljanjem Srbije u unutarnja pitanja BiH.

Anticivilizacijski pokušaj da se od Bošnjaka, koji su najveća žrtva stradanja u BiH, naprave teroristi, ekstremisti i islamska prijetnja Evropi neodoljivo podsjeća na period koji je prethodio agresiji i genocidu na BiH.

Tada su takve izjave dolazile iz političkog, akademskog i duhovnog života Srbije, a na kraju je sve okončano agresijom na međunarodno priznatu, nezavisnu, suverenu članicu UN, državu BiH i genocidom nad Bošnjacima, koji i dan danas traže kosti svojih najmilijih.Ambasador lažima pravi golema šteta BiH i njenom evropskom putu jer se postavlja pitanje što će Evropi zemlja za koju se tvrdi da je puna potencijalnih terorista.
Pozivamo ambasadora Bojana Vujića da se odmah izvine građanima BiH, posebno žrtvama agresije i genocida. Pozivamo ambasadora Bojana Vujića da ne priziva zlo kojem smo svi svjedočili 90-tih godina prošlog vijeka. Pozivamo sve imenovane ambasadore BiH da obavljaju svoj časni posao diplomatskog predstavljanja kako zaslužuje ponosna država BiH.
Pozivamo Predsjedništvo BiH i Ministarstvo vanjskih poslova BiH da odmah pozovu ambasadora na konsultacije i započnu proces njegove smjene.Pozivamo Predsjedništvo BiH da preispita model imenovanja ambasadora BiH.  Bojan Vujić, ali i mnogi drugi ambasadori uključujući i ambasadora BiH u Kanadi, je rezultat pogrešnog modela kojima se daje saglasnost za anti bosanskohercegovačke  diplomate.

IGK traži od Predsjedništva BiH odgovornost za ambasadora Bojana Vujića. 

Hitno i neodložno tražimo preispitivanje antibosanskih ambasadora koje dobro plača država, a koji direktno rade protiv vlastite države.Evropski put BiH kao nezavisne i suverene države vodi u pravcu oslobađanja od  višedecenijske hegemonije velikosrpskog nacionalizma koji planski i sistematski potkopava uspostavu vladavine prava i građansko društvo u BiH. BiH je ratnom katastrofom zaustavljena u razvitku ka modernoj evropskoj državi i vraćena u velikosrpske  političke fantazije u kojim se ona mora podčiniti i definitivno uništiti kao multietničko društvo. Svojom opasnom izjavom ambasador Bojan Vujićje učinio antievropski udar na BiH na koga su dužne odgovoriti institucije Evropske Unije.

Institut za istraživanje genocida Kanada je upoznao Generalnog sekretara UN i predsjednika Generalne skupštine UN sa izjvama ambasadora koje se direktan atak i na UN.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Related posts

Na bolji svijet preselila učiteljica Nejra Hrustanbegović Edrenić

Urednik BiH Info Desk

Za bh. državljane olakšan proces podnošenja zahtjeva za vizu za posjetu Saudijskoj Arabiji

Republika Irska: U bh. zajednici nema zaraženih virusom COVID-19

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment