Sport

Sarajevo je u aprilu domaćin Evropskog kupa u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca

banner

Bosna i Hercegovina će sredinom aprila biti domaćin velikog sportskog takmičenja, na kojem će se kickboxeri iz cijele Evrope boriti za titulu najboljih. 

Naime, u glavnom gradu BiH od 11. do 14. aprila 2024. godine bit će održan Evropski kup u kickboxingu, koji je uvršten i u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije koja broji preko 120 članica na svih pet kontinenata (WAKO). Organizator ovog vrhunskog sportskog događaja u Areni Hills na Ilidži je Kickboxing akademija “Ilidža” koju već godinama uspješno vodi Nermin Bašović. 

– Dobiti organizaciju Evropskog kupa je veliko priznanje za Kickboxing Savez BiH i Kickboxing akademiju Ilidža, ali i za sport u BiH. Ovo veliko priznanje nam je stiglo iz Evropske kickboxing federacije i drago nam je što ćemo drugu godinu zaredom organizirati Evropski kup za kadete, juniore i seniore. Nadamo se da ćemo takmičenje uspjeti organizovati na vrhunskom nivou kao i prošle godine, kada smo dobili pohvale Evropske kickboxing federacije. Očekujemo nastup 1.000 takmičara iz 20 zemalja. Za jedno ovako veliko takmičenje potrebna je besprijekorna organizacija, što ne bi uspjeli ostvariti bez podrške prijatelja projekta: Općine Ilidža, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Federalnog ministarstva kulture i sporta i BH Telecoma. Već 18 godina organiziramo ovaj turnir i u aprilu je pred nama veliki zadatak kako bi svi zajedno mogli uživati u vrhunskim borbama osvajača medalja na balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima. Potrudit ćemo se da se na najbolji mogući način predstavimo kao domaćini i organizatori – kaže Nermin Bašović.

P.R.

Related posts

BJJ Arena nastavlja sa uspjesima, u Beču osvojili pet zlatnih medalja

Urednik BiH Info Desk

Istanbul: Edin Višća pomogao svoj rodni kraj

BHD Info Desk Administrator

BALKAN SOCCER CAMP seli u Ameriku: “Welcome to Fabulous Las Vegas”

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment