Sport

TRAVNIK: EKIPA IZ NJEMAČKE IDE NA S19. SP DIJASPORE BiH U FUTSALU

banner

Ekipa iz SR Njemačke učestovala je na svim dosadašnjim SP, učestvovaće i na 19. SP koje će se održati u Travniku (Bosna i Hercegovina), od 03. do 05. maja 2024. godine. Poziv sponzorima.

Ostalo je još manje od mjesec dana do ovogodišnjeg, 19. po redu Svjetskog prvenstva dijaspore Bosne i Hercegovine u malom fudbalu/nogometu/futsalu, najvećeg sportskog spektakla bh. dijaspore koje svake godine organizuje Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnje SP dijaspore Bosne i Hercegovine u malom fudbalu/nogometu/futsalu održat će se u Bosni i Hercegovini, na Vlašiću/Travnik, od 03. do 05. maja 2024. godine.

Planirani dolazak svih ekipa je petak 03. maj, a svi mečevi će biti odigrani u subotu, 04. maja 2024. godine, u sportskoj dvorani hotela “Sunce”. Žrijebanje će biti u petak, 03. maja 2024. godine, u 18 sati, u hotelu “Sunce” na Vlašiću.

SP-a bh. dijaspore u futsalu je najmasovniji oblik okupljanja mladih iz BiH ili porijeklom iz BiH koji žive u dijaspori. Prvo prvenstvo je bilo organizıvano u Linzu, Austrija, nakon toga održavano je svake godine u drugoj zemlji i zasnovano je na principu okupljanja mladih iz 16 država svijeta i po osnovu jedna zemlja – jedna ekipa (jednu zemlju može predstavljati samo jedna ekipa).

Zahvaljujući Zajednici BiH iz Minhena i Savezu dopunskih škola BiH, sa sjedištem u Stuttgartu, na SP u Travniku biće predstavljeni i građani i građanke BiH koji žive u SR Njemačkoj.

POZIV SPONZORIMA

Prema riječima Denisa Hasanovića, člana rukovodstva reprezentacije građana BiH iz Njemačke, ekipa Njemačke već je prijavljena za SP u Travniku, a rukovodstvo ekipe trenutno vodi aktivnosti na iznalaženju sponzora kako bi bili obezbijeđeni svi uslovi za odlazak na najveći sportski događaj bh. dijaspore. Njemačka je do sada učestvovala na svim SP bh. dijaspore, a jednom je (2007) bila i domaćin SP.

„Okosnicu ekipe iz Njemačke čine igrači koji su već nastupali na SP. Nažalost, nekoliko njih neće moći biti sa nama u Travniku jer njihovi timovi isti vikend imaju važne utakmice i klubovi ih ne puštaju. Zbog toga smo pozvali nekoliko novih igrača i vjerujemo da će se dobro uklopiti u ekipu. Osim sportskog motiva, naš cilj svih ovih godina bio je upoznavanje vršnjaka iz BiH ili porijeklom iz BiH iz drugih zemalja svijeta, uspostava novih prijateljstava i dostojanstveno predstavljanje građana i građanki BiH koji žive u Njemačkoj“, kaže Hasanović.

Prema riječima članova rukovodstva ekipe Njemačke, velike zasluge što je Njemačka učestvovala na svim dosadašnjim SP pripadaju uspješnim građanima i građankama u ovoj zemlji koji su svojim novčanim donacijama omogućavali organizaciju i odlazak ekipe iz Njemačke na SP-a.

Svima onima koji su nam pomagali prethodnih godina se od srca zahvaljujemo. One koji mogu i žele pozivamo da nas podrže i ove godine, kažu članovi rukovodstva ekipe iz Njemačke.

Sve informacije oko ekipe Njemačke, sponzorstva i podrške za njen odlazak na 19. SP, mogu se dobiti i putem telefona, broj: 01525 9688 799 i 0176 200 79 537 (Denis Hasanovic i Haris Halilovic).

BHDINFODESK

Related posts

Maribyrnong Greens Football Club poziva sve clanove, prijatelje i simpatizere na OPEN DAY

Bostonski maraton: Bosanka se kvalifikovala za ovu prestižnu trku

Editor

Atraktivna Wanda odlučuje o transferu Džeke u Inter

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment