Književnost

U Sarajevu promocija najnovije knjige Jasne Šamić, U Ogledalu- Uspomena, Gradovi i Lica

banner

“Nedavno je izašla najnovija knjiga Jasne Šamić, U Ogledalu- Uspomena, Gradovi i Lica u izdanju beogradskih izdavača Most Art Jugoslavija i Factum (korice David Samic). To je nastavak sjećanja Jasne Šamić na susrete s ljudima, poznatim i manje poznatim koje je sretala, kao i s raznim gradovima.

Rouben Melik, Roland Barthes, Bernard Lewis, Ivo Andrić, Danilo Kiš, Mirko Kovač, Biljana Jovanović, Vasko Popa, Boro Radović, Ivan Čolović, Alexandar Popovic, Predrag Matvejević, Josip Osti, Sinan Gudžević, Kolja Mićević, Nemanja Kusturica…i mnogi drugi, sve su to ljudi koje Jasna Šamić sreće, s kojima se druži i/ili se dopisuje. Neka su prijateljstva privremena, neka duga, neka se prekidaju. Gradovi u kojima Jasna Šamić boravi, živi ili kroz koje prolazi su Pariz, Beograd, Dubrovnik, Zagreb, New York. Venecija, Ipak u srcu joj je stalno Sarajevo, njen rodni grad.

Knjiga se može kupiti u knjižari Buybook u Sarajevu, i u Beogradu u knjižarama BEOPOLIS u holu Doma omladine i ZEPTER u Knez Mihailovoj

10. maja 2024. u 18h u biblioteci MAK u Sarajevu, ul. Alipasina (bivša Djure Djakovića) održaće se promocija pomenute knjige Jasne Šamić  Učestvuju Mile Babić, Nenad Filipović, Dragan Stojković, Dušan Janić, i Jasna Šamić …Dodjite u što većem broju !

Pročitajte usput i ovaj izvrstan prikaz knjige u Ogledalu – Uspomena, poznatog režisera i pisca Gradimira Gojera, tekst pod naslovom “Povratak gospodske književnosti” :

(Prva knjiga sjećanja “Sarajevo moje mladosti”, objavljena je prošle godine u izdanju Shura Publikacije, Opatija)”

Related posts

Pjesnikinja Mina Imširović o rahmetli Halilu Džananoviću: On je živio i umirao u svakoj pjesmi

Editor

ROŽAJSKO BISERJE-DENISA SUTOVIĆA

BHD Info Desk Administrator

KAPIJE SVJETLOSTI UMJETNIČKI I NAUČNI UNIVERZIM DR SENADINA PUPOVIĆA

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment