Sport

NA 19. SP DIJASPORE BiH U FUTSALU: USPJEŠNA PREZENTACIJA DIJASPORE BiH IZ NJEMAČKE

banner

U organizaciji SSD BiH, od 3. do 5. maja 2024. godine na Vlašiću (Travnik) održano je 19. SP dijaspore BiH u futsalu. Prvo mjesto osvojila je ekipa Turske, drugo Danske, treće Austrije, a četvrto Njemačke.

Zahvaljujući Zajednici BiH iz Minhena i Savezu DŠ BiH, kao i na prethodnih 18 SP i na prvenstvu u Travniku učestvovala je i ekipa iz Njemačke koja je na dostojanstven način predstavljala građanke i građane BiH koji žive u ovoj zemlji.

Ekipu Njemačke na SP u Travniku predstavljali su: Srećko Mišković, Suad Gavranović, Valentino Gavrić, Mišel Čurčić, Emir Bunar, Mirza Zahirović, Kenan Smajlović, Tino Ptičar. Azemir Avdić, Denis Hasanović, Ismet Hasanović, Nedžad Solunović, Teo Burić, Hajrudin Varcar i Haris Halilović.

Zahvaljujemo se svima njima na predstavljanju naših građanki i građana u SR Njemačkoj, posebno igračima na korektnom i sportskom ponašanju i prikazanom kvalitetu futsala.

Posebno se zahvaljujemo svima onima koji su finansijski i na bilo koji drugi način pomogli dolazak ekipe iz Njemačke na SP u Travnik. Bez njihove pomoći to ne bi bilo moguće.

Čestitamo pobjednicima SP i svim sportskim prijateljima iz drugih zemalja koji su na njemu učestvovali.

BHDINFODESK

Related posts

Sarajevo domaćin Balkan kampa (od 1. do 10. jula 2017.)/ Prilika za mlade talentovane fudbalere iz cijelog svijeta

BHD Info Desk Administrator

Tokio: Zlatni ljiljani osvojili bronzu na Paraolimpijskim igrama

BHD Info Desk Administrator

Izvanredan uspjeh na SP u Birminghamu: Uz novi državni rekord Pezer osvojio peto mjesto

Leave a Comment