BiH dijaspora

Južna Koreja: Banjalučanka dobitnik nagrade za najbolji akademski rad

banner

Još jedna mlada dama iz Bosne i Hercegovine sa vrha svjetske akademske zajednice, nagradjena je za revolucionarni naučni rad, nedavno je na svojoj Facebook stranici objavio je Dr. Edhem ‘Eddie” Čustović (20+) Banjalučanka Dr. Maja Nišević ???????? je dobitnik… – Dr. Edhem Čustović | Facebook, post prenosimo u cjelosti:

Banjalučanka Dr. Maja Nišević je dobitnik nagrade za najbolji akademski rad na 9. međunarodnoj konferenciji XR-Metaverse 2024. u Busanu, Južna Koreji

Dr. Maja Nišević zajedno sa kolegom Franklyn Ohai-om dobili su nagradu za najbolji rad pod naslovom “Pravni izazovi proširene stvarnosti u realnom vremenu: Uvidi iz EU”, koji je dio je njihovih tekućih istraživanja i napora na širenju u okviru CORTEX2 projekta.

U ovom istraživanju procjenjuj se glavne komponente CORTEX2 i njegove tehnologije koje omogućavaju. Ključne karakteristike analizirane u članku uključuju generativnu umjetnu inteligenciju, obradu prirodnog jezika (NLP), integraciju Interneta stvari (IoT), virtuelne asistente i semantiku scene. Članak također istražuje trenutnu regulativu EU i njene implikacije na razvoj i usvajanje XR tehnologija na radnom mjestu. Članak će biti objavljen u SCOPUS indeksiranom “Springer Proceedings in Business and Economics”

Maja je diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu. Na univerzitetu u Veroni je doktorirala pravo sa fokusom na pravna pitanja u informacionom društvu.

Maja je trenutno postdoktorski istraživač u Centru za IT i IP pravo (CiTiP) na Univerzitetu KU Leuven u Belgiji

BHDINFODESK

Related posts

Grac: Dok džamija dobija novo ruho, vjernici klanjali džumu pod vedrim nebom

Urednik BiH Info Desk

Sydney: Podrška generalu Sakibu Mahmuljinu iz daleke Australije

Urednik BiH Info Desk

Analiza: U protekloj godini bh. dijaspora u domovinu poslala skoro četiri milijarde maraka

Leave a Comment