Video

Naša najpoznatija violinistkinja Lejla Piljević objavila novu instrumentalu, spot snimala i na Pješčanim piramidama

banner

Lejla Piljević posljednjih godina sviranjem violine oduševljava ljubitelje muzike u Bosni i Hercegovini, ali i širom regiona. 

Ovaj instrument je neodvojiv dio njenog života i profesionalnog puta već tri decenije, a danas je publiku obradovala novom instrumentalnom kompozicijom simboličnog naziva “Lelony”. 

Naša violinistkinja sama je autor muzike i aranžmana za ovu kompoziciju, za koju je spot režirao njen dugogodišnji saradnik Anis Mujanović.

– Ideja za ovu instrumentalnu kompoziciju je nastala spontano, neke dijelove sam zabilježila iz improvizacija koje izvodim na nastupima. Melodija je veselijeg karaktera i nadam se da će se svidjeti publici. Kroz kadrove u spotu možemo vidjeti ljepote naše zemlje. Pjesma je snimljena u studiju Nedima Imamovića, a izdavač je “Hayat Production”. Spot smo snimali na nekoliko lokacija. Neke od njih su Pješčane piramide u blizini Foče i Bjelašnica – kaže Lejla Piljević. 

Lejlu domaća publika poznaje i kroz nastupe sa bendom NOBS, a sarađivala je i sa mnogim poznatim pjevačkim imenima.

Uradila je i fantastičnu obradu sevdalinke “Čudna jada od Mostara grada” u house verziji, a koja je oduševila slušaoce. Dio je odsvirala u promotivnom videu Bosne i Hercegovine koji je uradio bosanskohercegovački avanturist i putopisac Robert Dacešin.

P.R.

Related posts

Duet koji se dugo čekao: Halid Bešlić i Ana Bekuta predstavili pjesmu „Zagrli me“

BHD Info Desk Administrator

Balkanska mama na moru

Urednik BiH Info Desk

Prof. dr. Vahudin Žugor: Od izbjeglice do vodećeg robotskog hirurga

Editor

Leave a Comment