BiH dijaspora

HAPPY NEW YEAR

Poštovani prijatelji i uvažene kolege

Hvala vam što ste svih ovih godina sarađivali sa nama, nadamo se da će se naša dugogodišnja saradnja nastaviti i u narednom periodu.
Ujedno BHDINFODESK i BOSNIA APPEAL iz Birminghama izražavaju nadu da će 2017. donijeti više prosperiteta, razumijevanja i tolerancije građanima Bosne i Hercegovine u domovini i dijaspori.

Želimo vam veselu i sretnu Novu 2017. godinu!

HAPPY NEW YEAR

S, poštovanjem

BHDINFODESK i BOSNIA APPEAL BIRMINGHAM
================================================================


Uvaženi,

Priključite se FB grupi: BIH DIJASPORA INFODESK – https://www.facebook.com/groups/1025545410870614/

Molimo Vas ovaj poziv proslijedite i do svojih FB prijatelja ili ih sami predložite za prijem u grupu.

Hvala.

Poštovani,

Dugi niz godina Info agencija BHD INFODESK iz Birminghama ukazuju na medijsku zapostavljenost bosanskohercegovačke dijaspore. Ako imamo u vidu činjenicu da van granica domovine živi više od dva milona bosanskohercegovačkih građana, kao i podatak da se taj broj svakodnevno povećava, neshvatljivo je da tek rijetki internet portali imaju rubriku posvećenu vijestima iz bh. dijaspore. Da situacija bude gora, i oni koji imaju rubriku “BIH DIJASPORA” neredovno je popunjavaju, pa su informacije koje nude svojoj publici u pravilu poprilično stare i neaktuelne. 
Kako popraviti takvo stanje, kako smanjiti medijsku zapostavljenost bh. iseljeništva, kako poboljšati brzinu protoka informacija i na taj način još bolje uvezati bosanskohercegovačku dijasporu sa maticom pitanja su na koja još nismo našli adekvatan odgovor.

Ova grupa je jedan mali pokušaj da razbijemo medijsku zapostavljenost bh. dijaspore. Priključite nam se sa svojim informacijama iz sredina gdje djelujete, idejama, sugestijama i prijedlozima.

Šta pisati na portalu (grupi), predlažemo:

Tekstovi o aktivnostima u bh. asocijacijama, bh. dopunskim školama, folklornim sekcijama, vrijednim volonterima, uspješnim učenicima, studentima, biznismenima.

Svakako nas zanimaju i interesantne priče o običnim ljudima, kako žive, šta rade kako provode dane u dijaspori.

Zainteresovani smo i za edukativni i zdravstveni sadržaj, priče o bh. gradovima, običajima, tradiciji, kulturi i muzici iz naše zemlje.

Takođe podsjećamo sve Vas da je stranica otvorena za saradnju i da su svi Vaši prilozi koji tretiraju problem bh. dijaspore su dobrodošli.

 

BHD INFODESK TEAM

Related posts

Scandinavian Airlines: Zbog male potražnje odgođen početak letova na liniji Kopenhagen-Sarajevo

Urednik BiH Info Desk

Iz Njemačke se vratila u rodnu Busovaču: Nigdje nije kao u Bosni

Editor

BH Radio Odense proslavio 400. izdanje: Zadatak očuvanje bh. tradicije i bosanskog jezika

Leave a Comment