Bosnia Appeal

Tužni jubilej: Četvrt vijeka od početka rada Narodne kuhinje „Stari Grad“

banner

Prije dvadeset i pet godina, dana 27.03.1992. godine počela je sa radom Narodna kuhinja “Stari Grad”. Od tog datuma, ovaj dan se obilježava kao Dan ove kuhinje.

Umjesto zvaničnih zahvalnica i obilježavanja na svečarski način, ovaj dan po odluci Upravnog odbora obilježit ćemo na način da vrata naše kuhinje otvorimo za sve građane Kantona Sarajevo i počastimo ih, kako je to i uobičajeno u našoj tradiciji, toplim riječima dobrodošlice i bosanskim specijalitetima, a našim stalnim korisnicima, kao i drugim osobama u stanju socijalne potrebe i koji su u potrebi za toplim obrokom, pripremit ćemo obrok primjeren ovom danu.
Na ovaj način želimo izraziti zahvalnost građanima Kantona Sarajevo, vladinim i nevladinim organizacijama koje su nam svih ovih godina pružali bezrezervnu podršku u našem radu. Zahvaljujući ovoj pomoći, realizovali smo samostalno i zajednički brojne aktivnosti na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine i obradovali mnoge građane naše lijepe domovine, bez obzira na vjersku, nacionalnu i teritorijalnu pripadnost.

U čast ovog dana u ponedjeljak, 27.03.2017. godine vrata naše kuhinje biće otvorena u periodu od 8,00 do 14,00 časova za sve koji žele sa nama obilježiti ovaj Dan.

narodnakuhinja.ba/BHDINFODESK

Related posts

Deseta godišnjica ‘Nove Nade’: Most između ljudi u Norveškoj i BiH je izgrađen

Editor

Kolege s portala Reprezentacija.ba donirale 100 zaštitnih vizira

Editor

Pomozimo Ademu Bešliću: Sad je baš HITNO!

Leave a Comment