Moj stav

Slovenija: otkriven tajni špijunski prostor iz doba Jugoslavije

banner

U Sloveniji je kod Postojne otkriven je tajni špijunski prostor iz vremena Jugoslavije. Godinama je bio skriven unutar hotela, a pretpostavlja se da je u njemu djelovala tajna služba UDBA koja je pomoću uređaja za prisluškivanje nadzirala političke protivnike.

Hotel kod Postojnske jame u Sloveniji godinama je skrivao tajne. Otkrivene su tek nedavno tijekom renoviranja iza željeznih vrata na koje nitko ranije nije obraćao pažnju. Kada su ušli u prostorije, radnici su otkrili brojnu radiotelegrafsku opremu koja je služila za prisluškivanje i nadzor. Tu su debelim slojem prašine prekriveni telefoni, vrpce i ostala oprema. Sobe su idealne za držanje takvih uređaja jer u njima nema vlage, javljaju slovenski mediji.

“Otvorili smo ovo za javnost, ali ne da nekoga osramotimo. Sobe su jednostavno ovdje, one postoje i pripadaju dijelu povijesti kada se nešto ovdje događalo. Sada je samo važno da to više ne traje”, kaže Marjan Batagelj, direktor Postojnske jame.

Za slovenskog istraživača i povjesničara Igora Omerzu nema dvojbe tko je koristio skriveni prostor.

Start/BHDINFODESK

Related posts

Jadranka Kosor: Nečuveno je da jedan političar u 21. stoljeću ne poštuje odluke Ustavnog suda

Urednik BiH Info Desk

Marša mira Srebrenica – Vukovar: Demobilisani borci ARBiH Srebrenica i preživjeli učesnici “Marša smrti” pješače do Vukovara

Urednik BiH Info Desk

„ZVEZDE GRANDA“: Skandal-žena i nakon porno-afere nezaustavljivo nastavlja vrijeđati našu državu, naciju, Bosance i Hercegovce, vršiti zločin nad mladima…​

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment