Moj stav

Slovenija: otkriven tajni špijunski prostor iz doba Jugoslavije

U Sloveniji je kod Postojne otkriven je tajni špijunski prostor iz vremena Jugoslavije. Godinama je bio skriven unutar hotela, a pretpostavlja se da je u njemu djelovala tajna služba UDBA koja je pomoću uređaja za prisluškivanje nadzirala političke protivnike.

Hotel kod Postojnske jame u Sloveniji godinama je skrivao tajne. Otkrivene su tek nedavno tijekom renoviranja iza željeznih vrata na koje nitko ranije nije obraćao pažnju. Kada su ušli u prostorije, radnici su otkrili brojnu radiotelegrafsku opremu koja je služila za prisluškivanje i nadzor. Tu su debelim slojem prašine prekriveni telefoni, vrpce i ostala oprema. Sobe su idealne za držanje takvih uređaja jer u njima nema vlage, javljaju slovenski mediji.

“Otvorili smo ovo za javnost, ali ne da nekoga osramotimo. Sobe su jednostavno ovdje, one postoje i pripadaju dijelu povijesti kada se nešto ovdje događalo. Sada je samo važno da to više ne traje”, kaže Marjan Batagelj, direktor Postojnske jame.

Za slovenskog istraživača i povjesničara Igora Omerzu nema dvojbe tko je koristio skriveni prostor.

Start/BHDINFODESK

Related posts

DF: SDP je kriv što građanske stranke ne upravljaju državom! SDP: DF je bez razloga srušio vladu Šestorke!

Editor

Obavezno pogledati (video)/ Bez pridržavanja mjera zaštite slijedi epidemiološka katastrofa u BiH

Urednik BiH Info Desk

Država Srbija kada otima i krade ide brzo-kada treba vratiti to im teško pada: Podunavski Nijemci bore se za povrat svoje djedovine

Leave a Comment