BiH dijaspora

MLADE BOSANKE NAJBOLJI PROMOTORI BIH U UJEDINJENIM ARAPSKIM EMIRATIMA

Mirela Ademović  i Alma  Mahmutović, Bosanke nastanjene u Emiratima su prve koje aktivno rade na promociji turističkih potencijala Bosne i Hercegovine u UAE .

Snažnom promocijom, kvalitetnim upravljanjem , kreiranjem strateških i akcionih planova sa jasno utvrđenim ciljevima pretvaraju našu zemlju u istinski , svjetski prepoznatom destinacijom.

“BiH je postala atraktivna zemlja za Arape, kako za turizam , tako i za kupovinu zemljišta, stanova , kuća o cemu svjedoči i bilježi značajan rast u ovoj grani. Bosna i Hercegovina sem turizma ima još mnogo togo ponuditi i vrlo je značajno raditi na zaštiti resursa i promoviranja vrijednosti, tradicije, kulture, navika kojima obiluje zemlja u kojoj nigdje drugo nećete naći istinski mir, tj. rahatluk”, ističe Alma Mahmutović.

Bosna i Hercegovina se prije u inostranim medijima stalno spominjala u kontekstu rata, gdje je došlo vrijeme da se ta slika sada izmijeni. Mirela i Alma učestvuju na raznim svjetskim sajmovima koji se odvijaju u UAE radeći kao marketing menadžerice Island Falcon Group.

“Ovakvi i slični projekti su od velike važnosti za našu zemlju jer vaše prisustvo u UAE i vas momentalni dodir sa ljudima koji dolaze iz cijelog svijeta su najmoćniji marketinški instrument putem kojeg se mogu promovisati ljepote BiH”, kaže Mahmutović.

Istači bogatu historiju, prirodne ljepote, banjski i eko turizam , lov i ribolov, prelijepe olimpijske planine , način življenja u gradovima i selima , sve su to ambicije mladih djevojaka Alme i Mirele kojima želimo mnogo sreće u daljnjem radu u kojima smo sigurni da neće promovisati samo pratikularne interese Bosne i Hercegovine , nego kao prave patriotkinje će BiH predstaviti kao veliku kulturnu baštinu.

Bh-index/BHDINFODESK

Related posts

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine: Vlada Kanade uputila čestitke građanima i narodima BiH

Editor

Utakmica Italija – BiH na više od 20 TV kanala

Editor

“Obnova života”: Velika Britanija obilježila Dan sjećanja na Srebrenicu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment