Kultura

Remiks “Mini suknja” : Reper Emir Emko Bešić u Coventriju snimo svoju prvu pjesmu na bosanskom jeziku

banner

Emir Emko Bešić, 26-godišnji bosanskohercegovački reper koji od 1993. godine živi u  Engleskoj, ovih je dana u studiju PUSH  RECORD  u Coventriju snimio svoju prvu pjesmu na bosanskom jeziku. Pjesma se zove “Mini suknja”, a njeno emitovanje na socijalnim mrežama izazvalo je veliku pažnju ljubitelja rep muzike.

Za BHDINFODESK iz Birminghama Emko je dao informaciju više: “Mini suknja” je remiks pjesme koju su svojevremeno u St. Louisu izveli naši reperi iz grupe “Krazy Bosnians”, ta mi se pjesma uvijek dopadala i odlučio sam je vratiti u život, sasvim malo sam izmijenio tekst i muziku te mislim da će sada zadovoljiti sve ljubitelje repa. Prilikom snimanja odlično su me popratili moji prijatelji iz benda “Young Kings” iz Coventryja s kojima sarađujem već šest godina. Pjesmu je izdala producentska kuća “Baby Grande records” iz New Yorka, a njihov je producent Nathan Morris specijalno za ovo snimanje ”preletio” preko Atlantika. Oni su jako zadovoljni, i kada su čuli kako snimak zvuči, ponudili su mi i snimanje spota za nju. Naravno, odmah sam prihvatio, te ću krajem augusta u Londonu, Coventryju i Birminghamu snimiti videospot za ovu pjesmu.

Naravno, na kraju smo pitali Emku kada će publika s naših prostora moći uživati u izvedbi “Mini suknje”: Smatram da pjesma ima veliki potencijal da postane istinski hit i ovih dana snimak pjesme poslao sam na adrese nekoliko TV kuća sa Balkana koje emituju ovu vrstu muzike, potom nekolicini
DJ-eva  koji je već puštaju u diskotekama širom bivše Jugoslavije, a za ljeto planiram promociju i nastupe po diskotekama na Balkanu.

Reper Emko je u ovdašnjim muzičkim krugovima mnogo poznatiji nego u rodnoj Bosni, do sada je snimio dva uspješna CD-a,  CHASE YOUR DREAMS i  COVENTRYVILLE na kojima se nalazi 30 pjesama.

Poslušajte pjesmu: https://soundcloud.com/emkomusic/emko-mini-suknja-remix

BHDINFODESK

Related posts

Sarajevske javne česme dekorativni simboli grada

Veliko priznanje za predstavu “Old Bridge” Igora Memića: Ovo je za sve koji su preživjeli sukob i progone

Urednik BiH Info Desk

Zemaljski muzej BiH nije odobrio izložbu Hagade u Madridu, kritikovali i Ambasadu BiH

Editor

Leave a Comment