Sport

SARAJEVO: U SUSRET “BALKAN SOCCER CAMPU”/ DO SADA SE PRIJAVILO PREKO 30 MLADIH FUDBALERA IZ CIJELOG SVIJETA

banner

Do početka SARAJEVO BALKAN SOCCER CAMPA, koji će se od od 1. do 10. jula 2017. godine održati na pomoćnim terenima stadiona Koševo, ostalo je još mjesec dana. Ovaj fudbalski talent šou, kako su ga mnogi nazvali, namijenjen je fudbalerima koji se žele profesionalno angažovati u timovima s područja Balkana. Inače, kamp je otvoren za sve mlade, perspektivne igrače iz domovine i dijaspore, te za sve strane fudbalere koji se žele okušati u ovdašnjim balkanskim ligama. Organizatori ove najveće ljetne smotre fudbala su RD Sports Agency iz Sarajeva, u saradnji sa svojim poslovnim partnerom US Soccer Education iz Denvera.

Je li sve spremno za početak kampa, pitali smo trenera Murata Alibašića  “Prvo moram izraziti zadovoljstvo što je RD agencija u saradnji s partnerima iz Amerike uspješno privela kraju sve pripreme oko održavanja kampa. Rezervisani su svi termini za treninge koji će se održavati svaki dan na pomoćnim terenima stadiona Koševo s početkom u 11 sati, potom, dogovorene su četiri probne utakmice protiv FK Sarajevo, FK Olimpik, FK Mladost Doboj-Kakanj, i NK Bosna Visoko, obezbijeđene su i sudije koje će voditi ove test mečeve. Utakmice će biti odigrane 3/5/7/9 jula u večernjem terminu od 20:30 časova. Kamp će pored mene voditi voditi profesionalni treneri Aldin Kametović i trener golmana Ibro Hodžić,  a dolazak na kamp potvrdio je veliki broj trenera, skauta i menadžera iz regiona i, zasigurno, njihovom budnom oku neće promaći istinski talenti. Oni koji nisu u mogućnosti doći na Koševo, kompletan kamp moći će pratiti preko interneta, naime, obezbijeđen je Live stream prijenos. Za učesnike kampa rezervisan je hotel koji se nalazi u blizini stadiona, tako da će svi učesnici moći prošetati do Koševa. Za SARAJEVO BALKAN SOCCER CAMP se do sada prijavilo preko 30 mladih fudbalera, naravno, poznavajući naš mentalitet (sve u zadnji čas), očekujemo još popriličan broj prijava. Mi smo spremni i na to, obezbijedili smo dovoljan broj sportske opreme i rezervne trenere. Uglavnom, što se nas tiče, kamp može početi sutra. Dobro došli!”

Antrfile:

Dodatne informacije o BALKAN CAMP-u, načinu registracije, uplate, kotizacije, mogu se dobiti kod organizatora kampa (RD Sports Agency tel; 00387 61 381 057) ili kod partnera projekta (US Soccer Education Colorado – Murat Alibašić, tel: +3035063853, mail: muratalibasic60@yahoo.com

Zvanična prijava za učešće na kampu može se izvršiti na web stranici US Soccer Education http://ussoccereducation.com

BHDINFODESK

Murat Alibašić

Related posts

Nijemci otkrivaju: Superligu je platila Saudijska Arabija, a srušio Putinov poziv

BHD Info Desk Administrator

Od euforije do “smaka svijeta”: Zmajevi poraženi u Bratislavi

Urednik BiH Info Desk

Jusuf Nurkić i Džanan Musa dobili diplomatske pasoše BiH

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment