Sport

Veliki uspjeh bosanskohercegovačkog trenera u Kuvajtu: Darko Nestorović sa svojim timom Al Arabi osvojio Liga kup ove zemlje

Nekadašnji selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović koji je  već četiri  mjeseca  šef sturke u prvoligašu Al Arabi iz Kuvajta sa svojim timom proteklog vikenda osvojio je Liga kup ove zemlje.  Uspjeh je mnogo veći kada se ima u vidu da je to njegovom timu pošlo “za nogom” nakon 15 dugih godina.  Nakon čestiki upitali smo Darka Nestorovića za informaciju više:

“Pa vidite da bi došli do ovog važnog trofeja morali smo savladati dvije najbolje ekipe u Kuvajtu,  prvo smo u polufinalu rezultatom 2:1 pobjedili  El Kuvajt,  a velikom finalu  istim rezultatom savladali  smo El Kaciu. Naravno ovaj uspjeh  je obradovao sve u klubu,  te naše vjerne navijače koji su nam bili dvanaesti igrač  u ovim mečevima.  Ovdje svakako treba imati u vidu da je Al Arabi smatran autsajderom u ovim susretima. Inače poklopilo se da je po protokolu pehar ispred Saveza uručivao predsjedenik našeg kluba Šeik Aziz Asur i nakon meča rekao mi je da odavno nije bio sretniji.”

Pored toga trener Nestorović nam  je još  kazao da se u Kuvajtu igra dobar, brz i moderan fudba, da su uslovi za treniranje izvanredni, te da  u ovoj zemlji  radi dosta trenera iz Srbije i Hrvatske,  a da osim njega nemabosanskohercegovačkih  trenera i  fudbalera.

Pripremio:

BHDINFODESK

Related posts

Proteklog vikenda u Izmiru okončano Svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu: Peti put pobjednik je selekcija Bosanaca i Hercegovaca iz Austrije

BHD Info Desk Administrator

Erko Jun donirao sportsku opremu u vrijednosti od 10.000 KM kolektivima u Živinicama

Editor

Čeferin i Begić u Sarajevu svečano otvorili novu zgradu N/FS BiH

Leave a Comment