Kultura

Novogodišnje slavlje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine: Sarajlije u Novu godinu uvode Zdravko Čolić i Crvena jabuka

banner

Građane glavnog grada Bosne i Hercegovine, ali i turiste iz Evrope i svijeta u Novu godinu bi, trebali uvesti Zdravko Čolić i Crvena jabuka.

Centralna svečanost dočeka Nove godine u Sarajevu bit će održana na Trgu Bosne i Hercegovine, kao i prošle godine, a građani će uživati tri noći, i to 30. i 31. decembra te 1. januara 2018. godine.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je ptvrdio, da će u subotu, 30. decembra bit organizovan prijem za turiste, ali i sve građane koji podrazumijeva piće dobrodošlice. 

“Zaista i ove, kao i svake prethodne godine želimo Sarajevu i svim njegovim građanima ponuditi istinski spektakl i svijetu pokazati da smo spremni ponuditi ozbiljnu manifestaciju javnog dočeka Nove godine. Prošle godine smo uz Merlina pokazali koliko možemo, a i ove godine ćemo dati sve od sebe”, kazao je Skaka i dodao kako se tri noći zaredom na Trgu BiH očekuje pravo novogodišnje slavlje.

Istaknuo je da će Sarajevo biti lider u regionu u proslavu Nove godine, kao i je za ovaj dogdjaj izdvojeno 250.000 KM. Prvu noć 30. decembra 2017. će nastupiti mladi sarajevski bendovi, a dio programa pripremit će i Muzička akademija u Sarajevu. Zdravko Čolić će  nastupiti 31. decembra 2017. Prva noć 2018. godine je rezervirana za popularni pop-rock sastav Crvenu jabuku i njihove evergreenove.

BHDINFODESK

Related posts

KRALJICA SEVDAHA ZEKIJA ĆUTURIĆ

BHD Info Desk Administrator

Srebrenica: Udruženje Prosvjetitelj raspisalo konkurs za najbolji literarni rad

Kanada: „Srčani udar“ objavio novi album: „Sve ili ništa“

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment