Sport

Nikad nije kasno: Tuzlanka Aline Abdurahmanović istrčala 27. Njujorški maraton

Proteklog vikenda održan je 27. njujorški maraton, jedan od najpoznatijih atletskih događaja na planeti. Ove godine istrčalo ga je 50.766 učesnika, a među njima se našla i Tuzlanka Alina Abdurahmanović (43).

– Maraton u Njujorku je neopisiv doživljaj jer uključuje sve ljude i ujedinjuje cijelu zajednicu. To je najvrednije u cijeloj priči. Drago mi je da je skinuta mistifikacija oko maratona kao discipline rezervirane samo za profesionalne i elitne sportiste. Trčati maraton može svako ko želi i 55.000 trkača na ulicama Njujorka je dokaz da je to moguće – objašnjava Tuzlanka, koja u američkom velegradu živi od 2012. godine.

Zanimljivo, Alina je i prošle godine učestvovala na Njujorškom maratonu, no pratile su je povrede. Ovoga puta sve je proteklo u najboljem redu, a pripreme je započela još polovinom jula.

– Na kraju sve priče, ma koliko bio pripremljen, moraš imati dobar dan i da ti se poslože sve zvijezde. U nedjelju sam imala dobar dan i prošla sam kroz cilj sa vremenom od tri sata, 49 minuta i 44 sekunde – poručuje Alina koja, na upit šta su joj budući planovi vezani za trčanje maratona, kaže:

– Istrčati svih šest glavnih maratona na svijetu – Njujork, Berlin, Čikago, Tokio, London i Boston. Teško je, ali nikad se ne zna!

FB

Related posts

Počela prodaja novih dresova fudbalske reprezentacije BiH

Edin Rahić: Nijemac s bh. korijenima suvlasnik FC Bradford/Kada uđemo u Premiership, cijena ulaznice bit će jedna funta

Ivaylo Petev objavio spisak igrača za predstojeće reprenzentativne utakmice

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment