Sport

Švicarski St. Gallen domaćin 17. Svjetskog prvenstva bh. dijaspore u futsalu

banner

Iz Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine potvrđuju da će se ovogodišnje, 17. po redu Svjetsko prvenstvo dijaspore Bosne i Hercegovine u malom fudbalu/nogometu – futsalu održati u Švicarskoj, u gradu St. Gallen, od 17. do 19. aprila 2020. godine, u Sporthalle Guttingersreuti (Weinfelden).

omaćin najvećeg sportskog događaja u bh. dijaspori je FC Sarajevo 92, iz St. Gallena i aktivisti BiH u ovom gradu i Švicarskoj, na čelu sa Denisom Omerbegovićem, nekadašnjim uspješnim fudbalerom, a sada privrednikom i trenerom.Izuzetna nam je čast da baš mi budemo domaćini narednog SP dijaspore BiH u malom fudbalu/nogometu, na kome sam kao igrač i sam nekoliko godina bio učesnik, sa ekipama iz Švicarske i Njemačke. To je poseban događaj za sve nas u dijaspori. Potrudit ćemo se da budemo dobri domaćini ekipama naših građana iz Evrope i svijeta. Osim takmičarskog dijela, bit će to i dobra prilika za nova druženja, upoznavanjaja i prezentaciju aktivnosti građana BiH koji žive u Švicarskoj. Pozivam sve uspješne Bosance i Hercegovce u Švicarskoj da nam se jave, pridruže i pomognu oko organizacije, kako bi na najbolji način dočekali sve ekipe i bili dobri domaćini prvenstva – kaže Denis Omerbegović.

Prijavljivanje ekipa za SP je do 15.03.2020. godine, putem formulara SSD BiH, na E-mail adresu: sport@ssdbih.com. Putem istog E-maila mogu se dobiti i sve informacije oko SP.

Informacije oko smještaja i organizacije SP mogu se dobiti i kod domaćina, putem E-maila: denis@work24.com (Denis Omerbegović), tel.: 0041 79 529 51 65 i na: www.fcsarajevo92.ch.
Svjetsko prvenstvo dijaspore Bosne i Hercegovine u malom fudbalu/nogometu – futsalu je prošle (2019) godine održano u Norveškoj, u Oslu. Pobjednici prošlogodišnjeg prvenstva su igrači reprezentacije bh. dijaspore iz Austrije. Oni su u finalnoj utakmici savladali ekipu iz Belgije. Treće mjesto su zauzeli nogometaši ekipe koja je predstavljala građane BiH iz SR Njemačke. U borbi za treće mjesto i bronzane medalje, Njemačka je bila bolja od ekipe iz Turske.

Piše: Haris Halilović

Related posts

Oglasili se BH Fanaticosi: Gospodine Osim, mi nismo zaboravili Vašu ruku spasa u trenucima mraka!

BHD Info Desk Administrator

Emini Ekić „A“ reprezentativki Bosne i Hercegovine idol  i uzor joj najveći u svijetu boksa – Muhamed Ali

Urednik BiH Info Desk

Mirza Teletović novi predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine

1 comment

Leave a Comment