BiH dijaspora Kultura

Ostvario se muzički san repera Emira Emke Bešića: Snimio singl s poznatim bh. reperom Frenkijem

banner

Konačno se ostvario muzički san Emira Emke Bešića, 27-godišnjeg bh. repera, koji svoju muzičku karijeru gradi u Engleskoj, da snimi singl s poznatim bh. reperom Frenkijem. Pjesma se zove ADDICTED i ovog vikenda bit će objavljena, tim povodom za agenciju BHDINFODESK iz Birminghama Emko je kazao: “Singl ADDICTED ovog vikenda u produkciji Union Beats izlazi na FMJAM YOUTUBE kanalu koji ima preko 100.000 pretplatnika. Ja vam moram reći da  sam, stvarno, sretan što sam snimio duet s legendom repa Frenkijem i da je to ostvarenje mog muzičkog sna i veliki iskorak u mojoj muzičkoj karijeri. Saradnja je bila odlična i Frenkie je pokazao da je pravi profesionalac, javio sam mu se preko Instagrama, poslao nekoliko pjesama i predložio saradnju. Njemu se dopala pjesma ADDICTED i tako je sve krenulo. Zahvaljujući savremnoj tehnologiji, Frenkie je svoj dio pjesme snimio u studiju u Bosni i Hercegovini, a ja ovdje u Engleskoj, tako da je ova pjesma izašla u englesko-bosanskoj koprodukciji.”

Reper Emir Emko Bešić u Coventryju živi od 1993. godine kada je u Englesku došao kao izbjeglica, inače u ovdašnjim muzičkim krugovima mnogo je poznatiji nego u rodnoj Bosni i Hercegovini, do sada je snimio dva uspješna CD-a,  CHASE YOUR DREAMS i  COVENTRYVILLE na kojima se nalazi 30 pjesama.

Singl ADDICTED možete poslušati na sljedećem linku:  https://soundcloud.com/emkomusic/emko-ft-frenkie-addicted-union-beats

Related posts

IGK pisao Izetbegoviću: Smatramo da se vašim eventualnim susretom sa Vučićem znatno narušava integritet države BiH

BHD Info Desk Administrator

Jajce: Pozorišne/Kazališne igre BiH, održat će se od 28.8. do 3.9.2020. godine

Editor

VKBI dodijelio priznanja Institutu za istraživanje genocida Kanada i portalu Bosnjaci.net

Copo Sejo

Leave a Comment