BiH dijaspora

SAD: Kongresmen Bill Huizenga pridružio Kongresnoj skupini za Bosnu.

Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu (ACBH) je saopćilo da se kongresmen Bill Huizenga pridružio Kongresnoj skupini za Bosnu.

Kako se navodi u saopćenju, kongresmen Huizenga je predstavnik Drugog kongresnog okruga savezne države Michigan i na toj je poziciji od 2010. godine.

– ACBH-u je čast imati kongresmena Huizengu za člana Kongresne skupine za Bosnu i mi pozdravljamo njegovu podršku ujedinjenoj, demokratskoj i multietničkoj Bosni i Hercegovini. Ovo postignuće rezultat je intenziviranog aktivizma bosanskih Amerikanaca i rastuće podrške članova Kongresa koji razumiju važnost američko-bosanskih odnosa. Savezna država Michigan ima aktivnu bosansko-američku dijasporu, te ACBH želi zahvaliti čelniku zajednice bosanskih Amerikanaca Sanelu Fazliću na njegovom aktivnom učešću i angažmanu u informisanju kongresmena Huizenge o potrebama njegovih bosansko-američkih birača. Ovo povećanje članstva će pomoći u osiguranju izbalansiranog dijaloga o pitanjima od važnosti za bosanske Amerikance – izjavila je Ida SeferRoche, članica upravnog odbora ACBH-a.

Kongresna skupina za Bosnu, kojom predsjedavaju dugogodišnji prijatelji BiH, kongresmen Chris Smith i kongresnica Eddie Bernice Johnson, pruža kongresnu podrušku za potrebne političke i ekonomske reforme u BiH i radi na osnaživanju američkog angažmana u regiji.

ACBH se raduje saradnji sa svim članovima skupine za Bosnu u cilju poboljšanja američko-bosanskih odnosa, navedeno je u saopćenju ACBH-a.

Related posts

“BiH u srcu: Dijaspora i turizam”: Prepoznati dijasporu kao jednu od ključnih grupa za razvoj turizma

Urednik BiH Info Desk

Centar svjetske finansijske moći “City of London” objeručke prihvatio mladu Sarajku

BHD Info Desk Administrator

Ispraćen 15. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja „Da se nikad ne zaboravi“

Editor

Leave a Comment