Sport

Balkan International Soccer Tournament Minhen 2018. – Poziv našim fudbalskim nadama iz Njemačke i okolnih zemalja da se priključe ”našim” Amerikancima

banner

Njemački grad Minhen od 23-30 marta 2018. bit će domaćin  Internacionalnog fudbalskog turnira, na kojem će učešće  uzeti  reprenzentacija Bosanca i Hercegovaca iz Amerike, koja je izabrana na nedavno održanom Balkan Soccer Campu u Las Vegasu.  Za ”naše”  Amerikance nastupit će momci (U14/16 i U17/18+) godina starosti, a ekipe su sastavljena od igrača koji svoju karijeru žele nastaviti u Evropi.

Obzirom, da će za protivnike imati svoje vršnjake iz emintenih klubova iz Minhena i okoline, te da će turniru prisustvovati veliki broj trenera, skauta i menedžera, ovo im je velika šansa da se dokažu i da probaju naći angažman u nekoj od fudbalskih akademija ili ekipa sa Starog kontineta. Imajući u vidu, da će na turniru nastupiti dvije selekcije naših momaka (U14/16 i U17/18+), te da je predvidjeno, da svaka ekipa ima po 22 fudbalera, ostalo je upražnjeno desetak mjesta, koje će, po odluci stručnog staba, biti popunjene našim fudbalskim nadama iz Njemačke i okolnih zemalja.

Zainteresirani fudbaleri koji žele uzeti učešće na ovom turniru, svoj sportski CV mogu poslati organizatoru turnira US Sooccer Eeducation (http://ussoccereducation.com), na kontak mail (muratalibasic60@yahoo.com) direktor Murat Alibašić.

BHDINFODESK

Related posts

Braća iz BiH i naš “Šveđanin” na listi sudija za Svjetsko prvenstvo u rukometu

Urednik BiH Info Desk

Ludnica u svlačionici Dinama: Zagrebački modri uz Mamićeve hitove “Ne može nam niko ništa“ i “Taman je” proslavili veliki uspjeh

BHD Info Desk Administrator

Bivši fudbalski reprenzentativac se oženio i odselio u Ameriku

Editor

Leave a Comment