Muzika

Novi hit Balaševića: ‘Dno dna’ ne žele emitirati u Srbiji

banner

Nova društveno-angažovana pjesma „Dno dna“ već je uzburkala javnost u Srbiji. Poslije deceniju i „kusur“ kantautor iz Novog Sada se umjesto ljubavnim stihovima, na koje je nekako navikao slušaoce, obratio oštrom kritikom političkog establišmenta u Srbiji.

U novoj pesmi Balašević pjeva o „smradu sa farme puštenog u parlament“, da „otkad je sveta, vjeka i nas, najveće protuve prigrabe vlast“. I, kao i da je „bratija proglasila grabež za Krstaški rat“. Panonski mornar konstatuje „već viđeno dno dna“, ali da se sve to „trpi postiđeno“. Pjeva o politikanstvu, odnosno o tome da „skupštinski ‘leb bez motike spada u narkotike“.

Kao što je u pesmi iz devedesetih „Živeti slobodno“ poručio da se „bolje vidi da najbolji odlaze“, tako i u „Dnu dna“ Đole pjeva o tome da su deca mogla da budu giganti, „al’ su sve više migranti, u svojoj zemlji, na svom tlu“. I novoj pesmi neki daju epitet „obojene numere“, ali Balašević kaže da nema strah da pjeva ono što mu je na srcu. Đole je autor muzike, teksta i aranžmana.

Sve ovo je bilo “dovoljno” da radio stanice u Srbiji dobiju preporuku da ovu pjesmu ne emituju.

 

Related posts

KRALJICA SEVDAHA ZEKIJA ĆUTURIĆ

BHD Info Desk Administrator

Melisa Karić prva studentica Muzičke akademije iz BiH na Univerzitetu Arizona

BHD Info Desk Administrator

Njemica Havu repa i na bosanskom jeziku

Editor

Leave a Comment