Muzika

Novi hit Balaševića: ‘Dno dna’ ne žele emitirati u Srbiji

banner

Nova društveno-angažovana pjesma „Dno dna“ već je uzburkala javnost u Srbiji. Poslije deceniju i „kusur“ kantautor iz Novog Sada se umjesto ljubavnim stihovima, na koje je nekako navikao slušaoce, obratio oštrom kritikom političkog establišmenta u Srbiji.

U novoj pesmi Balašević pjeva o „smradu sa farme puštenog u parlament“, da „otkad je sveta, vjeka i nas, najveće protuve prigrabe vlast“. I, kao i da je „bratija proglasila grabež za Krstaški rat“. Panonski mornar konstatuje „već viđeno dno dna“, ali da se sve to „trpi postiđeno“. Pjeva o politikanstvu, odnosno o tome da „skupštinski ‘leb bez motike spada u narkotike“.

Kao što je u pesmi iz devedesetih „Živeti slobodno“ poručio da se „bolje vidi da najbolji odlaze“, tako i u „Dnu dna“ Đole pjeva o tome da su deca mogla da budu giganti, „al’ su sve više migranti, u svojoj zemlji, na svom tlu“. I novoj pesmi neki daju epitet „obojene numere“, ali Balašević kaže da nema strah da pjeva ono što mu je na srcu. Đole je autor muzike, teksta i aranžmana.

Sve ovo je bilo “dovoljno” da radio stanice u Srbiji dobiju preporuku da ovu pjesmu ne emituju.

 

Related posts

Zdravko Čolić završio turneju po Americi i Kanadi, svi koncerti bili rasprodati

Urednik BiH Info Desk

Na koncertima u Švedskoj Amira Medunjanin oduševila pubiliku

Editor

(Video) Halid Bešlić objavio spot pjesme “Trebević”

Editor

Leave a Comment