Kultura Muzika

Amira Medunjanin novi album „For Him and Her“ posvetila legendama Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić

Popularne bh. interpretatorica Amira Medunjanin posvetila je svoj novi album legendama Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić. Njihovih 12 pjesama otpjevala je u svom prepoznatljivom stilu.

„For Him and Her“ novi je studijski album Amire Medunjanin koji će svjetlo dana ugledati 12. juna na svim streaming servisima, a u prodaji širom regije bit će 24. juna.

-Nije slučajno ova ploča posveta Tomi i Silvani. Ima u njihovim putevima i životima, prijateljstvu i saradnji nešto što toj muzici i zajedničkoj sudbini daje dimenziju prave bajke. Ako je on novokomponovanoj muzici navukao odijelo gubitničke šansone, ona je tu tvorevinu satkanu od tuge i istine svojim nadahnućem i vještinom ozvaničila kao žensku verziju kafanske molitve. Njihovi glasovi u tim pjesmama vremenom su postali otkucaji mnogih srca. Te karijere se rimuju sa legendom. Bajka rasuta do granica našeg jezika, senzibiliteta i prokletstva. Na kraju poraženi a nezaboravljeni – napisao je Petar Peca Popović u knjižici izdanja odajući svojim tekstom počast Tominim i Silvaninim karijerama i pjesamama jednako kao što to svojim glasom čini Amira Medunjanin.

Youtube

BHDINFODESK

Related posts

Svjetlost dana ugledala je i četvrta knjiga Novljana: “Iz avlije naših sjećanja”

BHD Info Desk Administrator

Kosovo: Film “Nikome ništa” reditelja Edina Alije prvi je film snimljen na bosanskom jeziku

Linz: Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine razgovor o knjizi SRCEM ZAPISANO

1 comment

Edinko 09/06/2020 at 22:06

Mogla je i Safetu Isovicu……ubismo s emi Bosnajci u “bratstvu i ejdinstvu” a svakih 50 godina isti scenario…nikad se pameti dozvati….

Reply

Leave a Comment