BiH dijaspora

SAINT LOUIS: Minea Dervišević uspješna košarkašica i majstor karatea

Minea Dervišević je učenica je devetog razreda Fox High school Arnold Missouri koja broji oko 2.000 učenika. Minea je najmlađa košarkašica školskog tima u košarci koji pretstavlja školu Fax. Sve ostale članice ovog tima su 11. i 12. razred, što dovoljno govori da se radi o posebnoj kvaliteti odnosno vanserijskoj igračici. Minea nije samo vrsna košarkašica već je i majstor karatea.

Karateom se bavi nešto duže neko košarkom koju je zavoljela i počela trenirati sa svojih šest godina. Iako se radi o mladoj djevojčici, već je promijenila nekoliko timova sa kojima je osvajala dosta medalja i pehara. Minei američki treneri predviđaju sjajnu budućnost u košarci, ako se odluči za košarku umjesto karate u kojem je isto tako dobra. Njen otac Šemso, rodom iz Šturlića, uspješan je trener karatea, a nekad i sam karatista. Rezultati koje postiže i ostvaruje Minea primjetili su lokalni mediji u Saint Louisu.

E.Š. Reprezent

Related posts

BiH dijaspora: Postoji veliki broj ljudi koji redovno pomažu, ali nikad ne pričaju o tome

Editor

Enisa Hrštić iz Ankare: Turci u početku pandemije bili prilično opušteni, svakim danom su sve više svjesni ozbiljnosti iste

Urednik BiH Info Desk

BiH i kronavirus: Ako nemate prijeke potrebe, bolje nemojte putovati!

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment

Visit us on Facebook