Moj stav

Rijaset IZ Bosne i Hercegovine: Islamska zajednica nikada nije izdala fetvu kojom je zabranjen Djed Mraz ili obilježavanje Nove godine

banner

Islamska zajednica u BiH nikada nije izdala fetvu kojom je zabranjen Djed Mraz ili obilježavanje Nove godine, s obzirom da ta pitanja ne smatra vjerskim, rekao je Srni portparol ove vjerske zajednice Muhamed Jusić.

On je dodao da je to stvar izbora pojedinca, te naglasio da Islamska zajednica u BiH ima svoj kaledar praznika i ceremonija koje obilježava i samo se time bavi.

Jusić je naglasio da o tom pitanju nije bilo nijednog zvaničnog stava Islamske zajednice u BiH, a da je moguće da su pojedini imami i muftije davali određene sugestije i odgovarali na pitanja vjernika.

Govoreći o prazničnim čestitkama drugim vjerskim konfesijama, Jusić je rekao da jutrošnja čestitka poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića upućena mitropolitu dabrobosanskom Hritistomu najbolje odslikava stav Islamske zajedice.

“To je kod nas tradicionalno. Zna se kakvi su bili običaji kod nas na ovim prostorima i ta neka rigidna tumačenja islama su nova i nama nepoznata na ovim prostorima”, dodao je Jusić

Related posts

25 GODINA DEJTONSKOG MRAKA

Urednik BiH Info Desk

Pismo Čavušogluu: Dajte Kurdima ono što Čović i Plenković žele u BiH, a vi podržavate!

Urednik BiH Info Desk

Proglas:Udruženje Ilmijje osuđuje kampanje protiv IZ BiH

Editor

Leave a Comment