BiH dijaspora

Poziv zainteresiranim iz dijaspore: Prenos znanja iz iseljeništva u BiH

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, u okviru svojih nadležnosti za iseljeništvo, zaduženo je za provođenje dokumenta ‘’Politika o saradnji sa iseljeništvom’’ kojim je predviđeno „Mobiliziranje ljudskih potencijala, znanja i vještina iseljeništva“ što će biti realizovano, između ostalog, i kroz uspostavu mehanizma za prenos znanja iz iseljeništva u BiH s ciljem većeg doprinosa razvoju Bosne i Hercegovine.

Dio aktivnosti na prenosu znanja iz iseljeništva u javne institucije u Bosni i Hercegovini realizuje se u okviru projekta ”Dijaspora za razvoj” (D4D). ”Dijaspora za razvoj” je projekat Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini.

U okviru ovog projekta predviđen je prenos znanja kroz kratkoročni angažman (do tri sedmice) ukupno pedeset stručnjaka iz iseljeništva od 2018. do 2020. godine s ciljem doprinosa realizaciji aktivnosti utvrđenih u Politici o saradnji sa iseljeništvom.

Stručnjaci će biti angažovani u institucijama na svim nivoima vlasti u BiH i javnim ustanovama na osnovu iskazanih potreba.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH poziva  institucije i javne ustanove u BiH, te stručnjake u iseljeništvu da se detaljnije upoznaju o ovoj aktivnosti u pozivima koji se nalaze u nastavku ovog teksta, te ukoliko su zainteresirani popune dostupne prijavne obrasce i dostave ih Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH na e-mail adresu iseljenistvo@mhrr.gov.ba.

Ukoliko trebate dodatne informacije, molimo Vas da kontaktirate Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice –  Sektor za iseljenistvo na: iseljenistvo@mhrr.gov.ba, tel. 033 703972.

Poziv insitucijama i javnim ustanovama u BiH možete vidjeti ovdje;
Prijavni obrazac za institucije i javne ustanove možete preuzeti ovdje;
Poziv stručnjacima u iseljeništvu možete vidjeti ovdje, i
Prijavni obrazac za stručnjake možete preuzeti ovdje.

Related posts

(video) Sarajlija sa s njemačkom adresom paraglajderom leletio širom svijeta, ali svaki let u Bosni je poseban

BHD Info Desk Administrator

U nedelju svečano otvarenje Islamskog kulturnog centra Bošnjaka i džamije u Majncu

Editor

Nedim Makarević imenovan je za novog bosanskohercegovačkog ambasadora u Kraljevini Norveškoj

Leave a Comment