Sport

Denver: Nenad Starovlah ozvaničio saradnju sa US Soccer Education

Novi zvanični član stručnog štaba  američke sportske korporacije United States Soccer Education (USSE) iz Denvera, postao je istinski fudbalski znalac Nenad Starovlah, nekadašnji lijevi bek Željezničara a sada uspješan trener.

U svojoj fudbalskoj karijeri odigrao je 333 utakmice u Željinom dresu sa brojem tri, nastupao za sve nacionalne selekcije u bivšoj Jugoslaviji, od omladinske, preko mediteranske do A selekcije. Trenirao je omladince Željezničara, bio selektor kadetske reprezentacije BiH sa kojom je osvojio dva puta prvo i jednom drugo mesto na takmičenju republika i pokrajina bivše države. Starovlah je također bio trener omladinske, mediteranske i olimpijske reprezentacije Jugoslavije. Potom je vodio klubove,  Hajduk Kula, Borac Čačak, Ethnikos Piraeus, Apollon Limassol, Enosis Neon Paralimni, Sutjeska Nikšić, Željezničar Sarajevo i Omonia.

Nenad Starovlah će se stručnom stabu (USSE) pridružiti već na “International Soccer Tournament-u”,  koji će se održati od 23. do 30. marta 2018. godine u Minhenu. Naravno, Nenad će biti prisutan i na narednom Balkan Soccer Campu u Chicagu, koji je predviđen da se održi od 21. do 24. juna ove godine.

United States Soccer Education je sportska organizacija koja se bavi promocijom nadolazećih fudbalskih talenata, organizacijom kampova i turnira, pomaže mladim talentima u  pronalasku novih timova,  te njihovom uspješnom prelaska u profesionalne fudbalske vode. Znanje ovog iskusnog trenera  je neupitno, sa svojim kolegama iz stručnog štaba (USSE) Muratom Alibašićem, Erickom  Frenchom, Slobodanom Čobom Janjušem, Nedimom Rundom i Semjonom Miloševićem  činit će tim koji će garantovati siguran uspjeh talentovanim  fudbalerima, a ova korporacija je sa Nenadom još više  dobila na kvalitetu.

Inače “USSE”  je registrovana američka organizacija koja ima licencu za obavaljanje svih poslova iz domena sporta na međunarodnom nivou.

BHDINFODESK

Related posts

Prvo Svjetsko prvenstvo cazinske dijaspore u futsalu

Editor

Edin Terzić prvi trener u istoriji Kupa Njemačke, koji ga je osvojio iz prvog pokušaja

BHD Info Desk Administrator

London tužan povod: FC Crystal Palace odao počast šefu svog obezbjeđenja Ademu Gredelju

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment