Moj stav

Pismo iz Gračanice: Neka portal BHDINFODESK bude polazna tačka boljeg razumjevanja nas koji smo tu i vas koji ste vani!

banner

BHDINFODESK je jako dobar i koristan portal. Do skora nisam znao za njega. Postoji velika potreba da sarađujemo mi koji smo ovdje u Bosni i Hercegovini i osobe koji su vani, da li su tamo silom prilika ili na neki drugi način nije bitno. Činjenica je da postoji veliki antagonizam i netrpljivost između domicilnog stanovništva i dijaspore. To se mora mjenjati pod hitno. Ipak smo mi jedno. Toj nekoj netrpeljivosti su često krivi i osobe koje dođu na odmor ili zbog drugih potreba u Bosnu i Hercegovinu. Često su arogantni, puni sebe, ne poznaju negdašnje prijatelje. To znam i iz vlastitog iskustva. Obradujem se kada vidim nekoga sa kim sam možda i odrastao, on se pravi da te ne poznaje, da ne bi slučajno častio.To su činjenice .

Ali sve je do nas, mi moramo da zajedno sarađujemo, kada se vidimo da se družimo. Treba se truditi da tu netrpeljivost savladamo sa obje strane. To bi donijelo koristi svima. Znači do nas je i treba da se mijenjamo. Da razmjenjujemo ideje kako bi bilo bolje i jednim idrugima. Da se razvije saradnja posebno između onih koji bi da se bave biznisom u Bosni i Hercegovini. Velike su mogućnosti za razvoj raznih poslova.Samo treba biti uporan i sarađivati. Činjenica da i naše vlasti, posebno lokalne stvaraju probleme. Ali uporni, a ima ih, su napravili dosta dobrih poslova i ulaganja. Znači samo upornost i saradnja može dovesti do prosperitete. Za sad toliko o mom stavu u odnosu između nas koji smo tu i vas koji ste vani….LP

Nihad Kadić – Gračanica

Related posts

KUDA IDE BIH DIJASPORA(5)-Fikret Kadić: Ni naše (dijaspore) maslo nije baš za ramazana

BHD Info Desk Administrator

Stravična poruka iz RS: Izvještaj negira genocid u Srebrenici

Urednik BiH Info Desk

Boško Jakšić, Journalist, Beograd: The B-H elections confirmed the existence of conflicting interests of foreign powers in the Western Balkans, which is turning into a “crawling Cold War”

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment