Zanimljivosti

Konkurencija Facebooku: Bez formalnog IT obrazovanja Eniz Vuković kreirao „Closenger“ društvenu mrežu svjetskog nivoa

U zemlji gdje se malo malo desi neka neobičnost i to negativna, ovaj put Vam donosimo jedan presedan, ovaj put u pozitivnom smislu.

Eniz Vuković 23 godišnji programer iz Gradačca, bez formalnog IT obrazovanja, kreirao volonterski bez finansijske podrške fondova, države, novu društvenu mrežu CLOSENGER.

Možda i ovo ne bi bilo dovoljno čudno da nije riječ o aplikaciji koja po tehničkim karakteristikama može da parira facebooku, instagramu i sličnima, za čije kreiranje unaprjeđenja, održavanje ove firme izdvajaju milione dolara,a ovdje imamo volonterski entuzijastički rad jednog Bosanca potpomugnotog nekolicinom svojih prijatelja.

Closenger je prva društvena mreža nastala na područjima Balkana, sadrži jednu neobičnost, u odnosu na druge nama poznate mreže, a to je tzv. nearby.

Ova osobina podrazumijeva da korisnik vidi postove poredane po udaljenosti u odnosu na njega bez obzira da li ih je objavio neko ko mu je ili nije prijatelj, ukoliko je post objavljen kao javan.
Pored nearby koji nije jedina opcija postoji tending, following, mogućnost objavljivanja multimedijalnih sadržaja unutar posta i još mnoštvo toga.

Ova mreža koja postoji na play storeu i app storeu manjeod dva mjeseca čini da se uz vrlo laku registraciju upoznate sa dešavanjima i postovima iz vašeg okruženja i šire nudeći jedan novi koncept jednostavnosti korištenja društvenih mreža.

U doba kada mladi sve više odlaze iz BiH ovaj mladi čovjek slijedi svoje IT snove i najmanje što možemo učiniti je da podržimo Bosanski proizvod ali svjetskog kvaliteta na način što ćemo instalirati i koristiti ovu apliakciju

closenger.com/download

 

Related posts

Uplakani Stevan iz Vojvodine: Hoću da budem Bosanac! Kad udarim glavom o vrata, ništa me ne boli!

Urednik BiH Info Desk

Zaboravljeni branitelji ušli u trag kriminalu stoljeća!

Urednik BiH Info Desk

SATIROM PROTIV NACIONALIZMA: DELIJE TRAŽE DA SE PONIŠTI TITULA IZ BARIJA JER U TIMU NISU IGRALI SAMO SRBI

Leave a Comment

Visit us on Facebook