Zanimljivosti

Konkurencija Facebooku: Bez formalnog IT obrazovanja Eniz Vuković kreirao „Closenger“ društvenu mrežu svjetskog nivoa

banner

U zemlji gdje se malo malo desi neka neobičnost i to negativna, ovaj put Vam donosimo jedan presedan, ovaj put u pozitivnom smislu.

Eniz Vuković 23 godišnji programer iz Gradačca, bez formalnog IT obrazovanja, kreirao volonterski bez finansijske podrške fondova, države, novu društvenu mrežu CLOSENGER.

Možda i ovo ne bi bilo dovoljno čudno da nije riječ o aplikaciji koja po tehničkim karakteristikama može da parira facebooku, instagramu i sličnima, za čije kreiranje unaprjeđenja, održavanje ove firme izdvajaju milione dolara,a ovdje imamo volonterski entuzijastički rad jednog Bosanca potpomugnotog nekolicinom svojih prijatelja.

Closenger je prva društvena mreža nastala na područjima Balkana, sadrži jednu neobičnost, u odnosu na druge nama poznate mreže, a to je tzv. nearby.

Ova osobina podrazumijeva da korisnik vidi postove poredane po udaljenosti u odnosu na njega bez obzira da li ih je objavio neko ko mu je ili nije prijatelj, ukoliko je post objavljen kao javan.
Pored nearby koji nije jedina opcija postoji tending, following, mogućnost objavljivanja multimedijalnih sadržaja unutar posta i još mnoštvo toga.

Ova mreža koja postoji na play storeu i app storeu manjeod dva mjeseca čini da se uz vrlo laku registraciju upoznate sa dešavanjima i postovima iz vašeg okruženja i šire nudeći jedan novi koncept jednostavnosti korištenja društvenih mreža.

U doba kada mladi sve više odlaze iz BiH ovaj mladi čovjek slijedi svoje IT snove i najmanje što možemo učiniti je da podržimo Bosanski proizvod ali svjetskog kvaliteta na način što ćemo instalirati i koristiti ovu apliakciju

closenger.com/download

 

Related posts

Daruvarac na svinjac okačio zastavu Hrvatske s petokrakom i dobio kaznu u dinarima

Editor

Filipinka se zbog ljubavi doselila u Bosnu i Hercegovinu

BHD Info Desk Administrator

IZ RIZNICE MUDROSTI: MOJE, VAŠE I NAŠE MISLI I PORUKE

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment