Sport

Od 21.do 24 juna 2018. Chicago domaćin Trećeg Balkan soccer Campa

Sportska agencija  US Soccer Education iz Denvera, u Chicagu od 21.do 24 juna 2018. organizuje Treći po redu BALKAN SOCCER CAMP. Inače, Chicago je  treći grad po veličini u SAD‑u s gotovo 2,9 miliona stanovnika i po procjenama u njemu zivi oko 900.000 ljudi koje vode porijeklo iz bivše Jugoslavije.

Kamp je otvoren za sve mlade, perspektivne igrače iz Amerike, koji žele da napreduju u svojoj karijeri, potom da se profesionalno angažuju u timovima s područja Balkana ili da se priključe nekom od MLS timova ili sportskih koledža u SAD.

USSE je planirao da na kampu radi sa svim uzrastima, tako da se na njega mogu prijaviti dječaci i djevojčice  (U/9/15) te fudbaleri i fudbalerke svih starosnih grupa (U/15/21/+). Sudionici kampa će imati šansu da prođu kroz kompletan proces opće sportske i vrhunske nogometne edukacije. Učesnici kampa, bit će skenirani formalnim parametrima tokom probnih utakmica i treninga,  sve po metodama koje se primjenjuju u radu svih modernih fudbalskih klubova.

Sa igračima u Chicagu radit će stručni tim US Soccer Education: Murat Alibašić, Erick French, Slobodan Čobo Janjuš, Nedim Runda, Nenad Vidaković, Nedžad Necko Dervišević, Semjon Milošević, Nenad Starovlah.  Potom svoje prisustvo na kampu najavali su  sportski radnici iz Chicaga Omer Hadžić, Bobo Gračanin, Enko Husanović, Edin Sejdinović te treneri i sportski radnici iz St. Louis-a, Iowa i drugih dijelova Amerike i Kanade.

Pored toga, BALKAN SOCCER CAMP-u će prisustvovati i veći broj skauta sa Balkana, trenera koledža, fakulteta i drugih akademskih i MLS timova. Između ostalog, zadatak stučnjaka  bit će da na ovom kampu dedektiraju  potencijalne Zmajeve i predlože ih FS/NS Bosne i Hercegovine.

Da će ovaj Kamp biti “više od igre” govori činjenica da će tih  dana Chicago biti centralna tačka bh. dijaspore i mjesto na kojem će se, po procjenama mnogih,okupiti nekoliko hiljada naših građana iz cijele Amerike. Za sve njih naši zemljaci u Chicagu pripremit će  bogat kulturno-zabavni program uz prepoznatljivu muziku i neizbježne specijalite iz rodnog kraja.

Zvanična prijava za učešće na kampu može se izvršiti na web stranici US Soccer Education:  http://ussoccereducation.com

 

Pripremio: BHDINFODESK

Related posts

Husref Musemić: Naši talenti u Americi imaju zavidan potencijal

EKIPA IZ NJEMAČKE (BRONZANA NA PROŠLOM SP U IZMIRU) TREBA FINANSIJSKU PODRŠKU ZA ODLAZAK NA SP U NORVEŠKU

Urednik BiH Info Desk

Ibrahimovićeva supruga Helena Seger: Kada sam upoznala Zlatana imala sam karijeru i bogatstvo i nije mi bio potreban fudbaler da me hrani

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment