Sport

Kanada: “Krajisnik” Utica (USA) pobjednik turnira “BOSNA – DJECI ŠEHIDA”

banner

Dragi prijatelji, želimo se zahvaliti svima koji su pomogli da se realizuje i odigra 24. Tradicionalni humanitarni turnir u malom nogometu BOSNA – DJECI ŠEHIDA 2019.

Ove godine turnir je doživio svoje 24 izdanje i ugostio timove iz Kanade i Amerike.
“Fudbalski klub ‘Bosna’ London je svih ovih godina podržavala i bila uz bosansku mladost i bosanske heroje koje ne smijemo zaboraviti.

Rezultat predhodnih turnira je bila podrška djece šehida. Do sada organizator turnira, FK ‘Bosna’ London, je u više navrata pomagao humanitarnim organizacijama u Bosni i Hercegovini.

Titula najbolje ekipe Veterana 24. tradicionalnog humanitarnog turnira u malom nogometu pripala je ekipi ‘Krajisnik’ Utica (USA).

– Treće mjesto pripalo je ekipi ‘Prijatelji’ iz Londona (Canada).
– Drugo mjesto pripalo je ekipi Bosna iz Rochestera New York (USA).
– Prvo mjesto je sasvim zasluženo pripalo ekipi ‘Tejkitizi’ iz Toronta (Canada).

Što se pojedinačnih nagrada tiče, trofej rahmetli ‘Fadil Bradarić’ i titula najboljeg strijelca turnira pripada iz ekipe ‘Tejkitizi’ iz Toronta sa nevjerovatnih 14 pogodaka Miselu Klisuri.
Prema odluci stručne komisije, trofej za najboljeg golmana turnira pripada Williamu Banahenu iz ekipe Rochestera New York (USA).

Titula najboljeg fudbalera i trofej koji nosi ime prvog trenera NK Bosna London, ‘Arif Čosović’, po ocjeni stručne komisije zasluženo pripada Arminu Tankovicu iz ekipe ‘Tejkitizi’ iz Toronta
Na ovogodišnjem turniru ‘Bosna – Djeci Šehida’ učestovalo je 19 timova.

Naša velika želja je da se ponovo vidimo naredne godine na jubilarnom 25 Tradicionalnom humanitarnom turniru u malom nogometu BOSNA-DJECI ŠEHIDA 2020.

Related posts

Džanan Musa nakon sinošnje operacije u indukcionoj komi, trenutno nije životno ugrožen

BHD Info Desk Administrator

Razumljivo: Bahrudin Atajić fudbaler Mladosti DK Navijat će za Celtic protiv Sarajeva

Urednik BiH Info Desk

Erick French postavljen za nacionalnog direktora USSSA

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment