Sport

Predsjednik FA Engleske u Sarajevu: Na vidiku prijateljska utakmica Bosne i Hercegovine i Engleske

banner

Predsjednik NS/FS BIH Elvedin Begić sastao se u Sarajevu sa predsjednikom Fudbalske asocijacije Engleske Gregom Clarkom.

Dva predsjednika saveza razgovarali su o globalnim temama, izazovima savremenog fudbala, ali i međusobnim odnosima dvije asocijacije.

Predsjednik Begić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete uglednog gosta, koja samo potvrđuje zavidan imidž našeg saveza  u evropskim okvirima. Prvi čovjek  engleskog fudbala  je rekao:

„Prvi put sam u Sarajevu i fasciniran sam onim što sam vidio i doživio. Znamo da reprezentacija Engleske i klubovi u BiH imaju mnogo fanova, ali znamo da i vaša reprezentacija ima sjajne fudbalere. Posebno je zadovoljstvo vidjeti da rukovodstvo vašeg saveza, predvođeno predsjednikom Begićem, uspješno odgovara svim iskušenjima sa kojim se suočavate zbog specifičnih okolnosti u kojim djelujete.“

Prijemu u Sarajevu prisustvovao je i generalni sekretar Jasmin Baković, a dogovoreno je da administracije oba saveza razmotre termine i mogućnosti odigravanja prijateljske utakmice „A“ reprezentacija BiH i Engleske u narednom periodu.

Related posts

Košarkašice Bosne i Hercegovine pobijedile Japan i izborile plasman na SP

Editor

Međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu “Skok u Kazan” 30. jula u Konjicu

BHD Info Desk Administrator

Veliko priznanje za ”Sport bez granica” : MOK-ova nagrada novinaru Branku Tomiću

Leave a Comment