Sport

Predsjednik FA Engleske u Sarajevu: Na vidiku prijateljska utakmica Bosne i Hercegovine i Engleske

banner

Predsjednik NS/FS BIH Elvedin Begić sastao se u Sarajevu sa predsjednikom Fudbalske asocijacije Engleske Gregom Clarkom.

Dva predsjednika saveza razgovarali su o globalnim temama, izazovima savremenog fudbala, ali i međusobnim odnosima dvije asocijacije.

Predsjednik Begić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete uglednog gosta, koja samo potvrđuje zavidan imidž našeg saveza  u evropskim okvirima. Prvi čovjek  engleskog fudbala  je rekao:

„Prvi put sam u Sarajevu i fasciniran sam onim što sam vidio i doživio. Znamo da reprezentacija Engleske i klubovi u BiH imaju mnogo fanova, ali znamo da i vaša reprezentacija ima sjajne fudbalere. Posebno je zadovoljstvo vidjeti da rukovodstvo vašeg saveza, predvođeno predsjednikom Begićem, uspješno odgovara svim iskušenjima sa kojim se suočavate zbog specifičnih okolnosti u kojim djelujete.“

Prijemu u Sarajevu prisustvovao je i generalni sekretar Jasmin Baković, a dogovoreno je da administracije oba saveza razmotre termine i mogućnosti odigravanja prijateljske utakmice „A“ reprezentacija BiH i Engleske u narednom periodu.

Related posts

Štutgart: Vahid Halilhodžić izabran za najboljeg fudbalskog trenera Bosne i Hercegovine svih vremena

Urednik BiH Info Desk

Novi prvak Austrije u futsalu tim u kojem su svi igrači iz Bosne i Hercegovine

Semjon Milošević: Na Balkan Soccer Camp-ovima otkrili smo 30 talenata iz Amerike

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment