Sport

Visoko: NK Bosna i US Soccer Education iz Denvera ozvaničili svoju dugogodišnju plodnu saradnju

banner

NK Bosna Visoko član Prve lige FBiH  i sportska agencija  US Soccer Education iz Denvera danas su u prostorijama kluba u Visokom potpisom protokola o  zajedničkom radu, ozvaničili svoju dugogodišnju plodnu saradnju. Ovim sporazumom Visoko  postaje stalna baza US Soccer Educationa u domovini  i polazna tačka  za sve talentovane fudbalere naših korijena iz Amerike, koji žele profesionlanu karijeru otpočeti u Bosni i Hercegovini.

Prvoligaš iz Visokog je klub bogate tradicije, koji je do sada dao četiri reprezentativaca  naše zemlje, financiski  stabilan, sa velikim brojem sponzora. NK Bosna ima  vlastiti stadion “Luke”, odlične  trening terene, kvalitetan stučni kadar na čelu sa iskusnim trenerom Ivom Ištukom, stabilno rukovdstvo koje predvodi  Nermin Buco Kadrić, Adis Hajlovac,  Mirza Laletović, Muhamed Husić. Stoga, sve ovo je garancija da će naši momci koji žele da se okušaju u profesionlanim vodama imati odličnu  startnu poziciju.

Zadovoljstvo nakon potpisa sporazuma, nisu krili Benks Ademović sekretar NK Bosne i menđer US Soccer Educationa Nedim Runda koji su istakli da je ovo golem iskorak u njihovom daljenjem radu. Ovim sporazumom predviđeno je da skauti  NK Bosne prisustvuju narednom BALKAN SOCCER CAMPU  koji USSE organizuje u  Chicagu od 21.do 24 juna ove godine.

Stadion Luke

Related posts

Rukometaš iz Kaknja na spisku selekcije Amerike za naredno SP u Egiptu

Urednik BiH Info Desk

Samir Cerić biznismen iz Londona novi predsjednik FK Željezničar

Editor

Zasluženo: Ivica Osim na svojoj Grbavici dobio ulicu

Copo Sejo

1 comment

Zlatko 12/03/2018 at 22:42

Bravo Visocaci vi znate radit posao

Reply

Leave a Comment