Pogledi

Kulturno-sportska manifestacija: Heroji u bijelom

banner

Zavod za hitnu medicinsku pomoć kantona Sarajevo i Sportsko udruženje „Pozitiv 124“ organizuju kulturno-sportsku manifestaciju “Heroji u bijelom“ kako bi se sjetili časnih ljudi koji su u najtežim trenucima za našu domovinu obavljali human i častan posao.

U petak 06.04.2018. god u 15 30 planirano je polaganje cvijeća na spomen ploču ispred  Zavoda za hitnu pomoć i projekcija kratkog filma o dr.Silvi Rizvanbegović .

U sklopu kulturno-sportske manifestacije „Heroji u bijelom,  subotu 7. aprila u dvorani Sportskog centra Jezero održaće se Prvi memorijalni malonogometni turnir ”Prim. dr. Silva Rizvanbegović”.

Već dugi niz godina postojala je inicijativa u kolektivu Hitne pomoći Sarajevo, ali i njenom sportskom udruženju da se organizuje turnir u znak sjećanja na naše heroje u bijelom.

”Odabrali smo da se malonogometni turnir zove po našoj doktorici Silvi jer njen primjer pokazuje veličinu žrtve medicinskih radnika u proteklom ratu. Stradala je na radnom zadatku dok je prevozila ranjenike i tako pokazala svima nama kako se časno, hrabro i dostojanstveno nosi bijeli mantil. Smatramo kako generacije koje dolaze trebaju učiti na njenom primjeru”, stoji u poruci pomenutog udruženja.

Na turniru će nastupati osam ekipa i to: JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo i Sportsko udruženje Pozitiv 124, Impuls KCUS Sarajevo, Tempo – Opća bolnica ”Prim. dr. Abdulah Nakaš”, Opća bolnica Konjic, Jagomir – Psihijatriska bolnica Kantona Sarajevo, Zavod za transfuzijsku medicinu BiH, Dom zdravlja Kantona Sarajevo i Privatna stomatološka ordinacija ”Hrvačić”

“Nadamo se da će ova kulturno-sportska manifestacija  postati tradicionalna i da ćemo se na dan grada svi sjećati naših heroja koji su dali ogroman doprinos i spasili mnoge živote u najtežim uslovima“  rekao nam je direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS

 

Mr.sci.med. dr.Adem Zalihić.

 

Related posts

POGLED IZ AMERIKE NAPISAN PRIJE 10 GODINA (POSLJEDIČNO KAŠNJENJE AMERIKE): Kakva retrospektiva takva i perspektiva

BHD Info Desk Administrator

ANALIZA POLITIČKOG STANJA U DOMOVINI: KUDA IDE BiH?!!

BHD Info Desk Administrator

POGLED IZ AMERIKE: UBRZANI PRISTUP BiH EU JE SAMO ŠUPLJA PRIČA

Editor

Leave a Comment