Biznis

Luxor XL Turbe: Mjesečno u Englesku izveze 5.000 stolica

Firma Luxor XL, čiji se proizvodni pogon nalazi u Turbetu nadomak Travnika, osnovana je 2013. godine. Specijalizirana je za proizvodnju stolica kao i za drvene tapecirane trpezarijske stolice.

Kako je kazao Edin Čaušević, savjetnik za financije i računovodstvo firme Luxor XL, svoje proizvode izvoze u 15 zemalja EU a pored toga i izvoze i za Veliku Britaniju i Kanadu, te uskoro očekuju i izvoz i za SAD.

Kada je u pitanju poslovanja firme, Čaušević je kazao da su ponosni na činjenicu da iz godine u godinu postižu rast proizvodnje i povećanje broja uposlenih. Važno je istaknuti i da firma Luxor XL svoje obaveze prema državi i prema zaposlenima izmiruje na vrijeme.

Proizvodi firme Luxor XL namijenjeni su izvozu, a kupci su renomirani trgovački lanci širom Evrope i svijeta, što je svakako na ponos, da je jedna firma iz tako malog mjesta uspjela dostići takav nivo.

„Naši partneri traže ne samo savršenu tehničku izvedbu krajnjeg proizvoda, nego obraćaju pažnju i na socijalne aspekte rada, njima nije samo bitna prihvatljiva cijena i kvalitet proizvoda. Engleski kupci su veoma rigorozni i mi smo jedna od rijetkih firmi iz BiH koja izvozi na to tržište, samo pripreme za saradnju sa Englezima trajale su više od dvije godine, te sad izvoze samo na ovo tržiste preko 5.000 stolica mjesečno,“ naglašava Čaušević.

Opredjeljenje za samo jednu djelatnost, za tapeciranu trpezarijsku stolicu, Firmi Luxor XL donijelo je lidersku poziciju u BiH.

Godišnje Luxor XL proizvede 600.000 stolica. Trenutno imaju 250 zaposlenih a plan je da u budućnosti zaposle još osoba, i zadrže godišnju stopu rasta uposlenih od preko 10%.

Related posts

Valentina Duvnjak : Sa 2,5 eura sitniša za dvije godine napravila kuću, kupila auto i živi u miru

Suad Nijemčević jedan je od najiskusnijih bh. pilota

Editor

U rad puštena platforma “diasporainvest.ba”: Online platformu za poslovno povezivanje bh. dijaspore

Leave a Comment