Sport

Loughborough: U prvom meču grupne faze Evropskog prvenstva (U17) u Engleskoj fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila selekciju Danske s 3:2

banner

Početak  utakmice pripao je Dancima koji  su pokazali bolju igru koju su krunisali ranim pogotkom. Strijelac za Dansku u 7. minutu bio je Dyhr.

U drugom polovremenu reprenzentacija Bosne i Hercegovine je odlučno krenula ka golu protivnika, takva igra se isplatila i u 47. minutu Memišević pogađa za 1:1.

Od tog trenutke mladi bh. fudbaleri u potpunosti su preuzeli kontrolu nad tokom utakmice. Nizale su se šanse pred golom Danaca i bilo je  pitanje vrmena kada će se mreže ponovo zatresti..

Ipak, u  68. minutu dosuđen je penal za Dansku, koji je uspješno realizovao Kirkeby, ali BiH ni tada nije stala, i već u narednom napadu postiže gol za izjednačenje, a strijelac je ponovo bio Memišević.

U 73. minutu u igru ulazi Nikolić koji nakon tri minuta igre postiže treći gol za selekciju BiH.

Danci do kraja utakmice nisu imali snage za preokret, pa je BiH upisala važnu pobjedu na početku takmičenja. Na utakmici u Loughboroughu Zmajići su imali izvanrednu podršku bh. navijača sa kojima sa na kraju zajedno proslavilo ovaj veliki uspjeh.

Naredni meč grupne faze reprenzentacija  Bosne i Hercegovine igrat će 8. maja protiv Belgije.

BHDINFODESK

Video pobjedonosnog pogotka

 

Related posts

Muhamed Bešić posjetio bošnjački džemat u Dewsbury-u

BHD Info Desk Administrator

Erick French postavljen za nacionalnog direktora USSSA

BHD Info Desk Administrator

Portland: Postavljeni bilbordi podrške Jusufu Nurkiću na bosanskom i engleskom jeziku

Leave a Comment