Sport

NK Jedinstvo Bihać: Nova uprava zasukala rukave i na probu dovela 15 novih fudbalera

banner

Nakon jučerašnje odlično odigrane probne utakmice u Karlovcu između hrvatskog četveroligaša Duga Resa i Jednistva iz Bihaća, dvadesetjednogodišnji vezista  Ado Jahić jako je blizu sklapanja saradnje sa federalnim prvoligašem. Ado je odigrao jedno poluvrijeme, pružio izvanrednu partiju postigao gol i pokazao da je jedan od najspremnijih igrača na terenu. To trenera Vladu Jagodića nije iznenadilo, jer je on ove zime odradio kompletne pripreme sa sa ekipom FK Sarajevo u Ljubuškom i  Antaliji. Inače, u grad na Uni Jahić je stigao na preporuku US Soccer Educationa i stručnog šaba FK Sarajevo.

U minuloj zimskoj  zbog teške financiske situacije igrački kadar Jedinstva se rasuo, ostali su samo Nuspahić, Remić, Jašarević, Hodžić i Zečević, a 15 novih imena trenutno je na probnom radu. Upravo je duel s Dugom Resom poslužio šefu stručnog štaba kako bi se uvjerio u kvalitete svakog ponaosob. Sudeći po prikazanoj igri i postignutom rezultatu problemi u kluba su prevaziđeni, za očekivati je da će Jedinstvo na  proljeće pružiti svoj maksimum i zadržati se u vrhu tabele.

Osim novih fudbalera nedavno je Jedinstvo dobilo i novu upravu na čijem čelu je agilni predsjednik Aldin Kulenović, a u radu će mu pomagati članovi  Ibrahim Dizdarević, Asmir Budimlić, Adnan Bajrić, Avdo Mahić, Nermin Kulenović i Midhet Kozlica. Cilj rukovdstva je financiska  konsolidacija kluba, za to imaju podršku gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića, predsjednika Gradsķog sportskog saveza grada Mladen Šantića te naravno vjernih navijača kluba. Jesenju sezonu NK Jedinstvo je završilo na trećem mjestu Prve liga Federacije Bosne i Hercegovine.

BHDINFODESK

Related posts

Luka Garza moj izbor je Bosna i Hercegovina

Editor

Asif Šarić privremeno na čelu njemačkog drugoligaša Hannovera

BHD Info Desk Administrator

FIFA: Svjetsko klupsko prvenstvo starta 2021. godine

Editor

Leave a Comment