Biznis

Projekt “Challenge to change”: Švedska za 150 kompanija u BiH izdvojila četiri miliona eura

banner

Prije par dana ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg uručio u Sarajevu certifikate predstavnicima 35 kompanija koje su ispunile uslove drugog javnog poziva za dodjelu grant sredstava iz “Challenge to change” projekta. Ove kompanije dobile su ukupno 879.880 eura. Kompanije koje zadovolje uspostavljene kriterijume mogu aplicirati za grant sredstva u maksimalnom iznosu do 30.000 eura, što predstavlja 50 posto ukupne investicije.

Ambasador Hagelberg je izjavio da je Ambasada Švedske za četiri godine trajanja projekta izdvojila četiri miliona eura podrške za oko 150 kompanija.

Projekt “Challenge to change” uspostavljen je u Bosni i Hercegovini zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u BiH. Dostupan je mikro, malim i srednjim preduzećima iz cijele BiH, kao i malim i srednjim preduzećima iz Švedske koja imaju interes u BiH.

“Challenge to change” projekt provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS). Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

BHDINFODESK

Related posts

FIPA: Povećanje investicija u BiH pozitivan pokazatelj

BHD Info Desk Administrator

Budućnost stiže: Bihaćki aerodrom postaje stvarnost

BiH farmeri: Složna braća proizvode juneće meso za pola Bosne

Leave a Comment