Biznis

Projekt “Challenge to change”: Švedska za 150 kompanija u BiH izdvojila četiri miliona eura

Prije par dana ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg uručio u Sarajevu certifikate predstavnicima 35 kompanija koje su ispunile uslove drugog javnog poziva za dodjelu grant sredstava iz “Challenge to change” projekta. Ove kompanije dobile su ukupno 879.880 eura. Kompanije koje zadovolje uspostavljene kriterijume mogu aplicirati za grant sredstva u maksimalnom iznosu do 30.000 eura, što predstavlja 50 posto ukupne investicije.

Ambasador Hagelberg je izjavio da je Ambasada Švedske za četiri godine trajanja projekta izdvojila četiri miliona eura podrške za oko 150 kompanija.

Projekt “Challenge to change” uspostavljen je u Bosni i Hercegovini zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u BiH. Dostupan je mikro, malim i srednjim preduzećima iz cijele BiH, kao i malim i srednjim preduzećima iz Švedske koja imaju interes u BiH.

“Challenge to change” projekt provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS). Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

BHDINFODESK

Related posts

Tuneli Ravne u Visokom ruše sve rekorde, do 20. avgusta obišlo ih 91.000 posjetilaca

BHD Info Desk Administrator

Opanci iz Hercegovine gaze po cijelom svijetu

Izvještaj Wef-a poražavajući za Bosnu i Hercegovinu: Posljedna smo zemlja u Evropi na listi globalne konkurentnosti

Leave a Comment