Kultura Muzika

Odlazak kralja narodne muzike: Šaban Šaulić poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj (VIDEO)

Pjevač narodne muzike iz Srbije Šaban Šaulić (67) poginuo je u noći sa subote na nedjelju u teškoj saobraćajnoj nesreći u njemačkom gradu Bilefeldu, javljaju srbijanski mediji.Šaulić je nakon nastupa bio u automobilu s vozačem i kumom i doživio saobraćajnu nesreću kod Bilefelda. Hitno je prebačen u bolnicu, gdje je preminuo.

Šaulić je nastradao nakon udesa u Njemačkoj, potvrdio je za Novosti njegov zet Bata Mirković. Kako je ranije prenio ovaj list, Šaulić je automobilom krenuo na aerodrom kada se dogodila nesreća. Vozilom nije upravljao on, već je imao vozača.  Udes se dogodio u okolini Bilefelda, na putu ka Dortmundu, kod dijela na kojem se nalazi gradilište, blizu mjesta Gitersloh, prenosi B92.

Šaban Šaulić rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu, a pjevačku karijeru počeo je 1969. godine pjesmom “Dajte mi utjehu”.Tokom uspješne karijere, koja je trajala pola stoljeća, napisao je i otpjevao mnoge hitove ovog žanra i dobio nadimak “kralj narodne muzike”. Šaban Šaulić je u braku s Gordanom Šaulić imao troje djece – Sanelu, Ildu i Mihajla.

BHDINFODESK

Snimak posljenjeg nastupa:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=193&v=l0LSlt1MRiA

Related posts

Čola priprema novu pjesmu, a za vikend pjeva u Geteborgu

BHD Info Desk Administrator

Pjesma “Soba nemira” Alena Hrbinića, rađena na relaciji Sarajevo – Zagreb – Štutgart

Editor

ANASTAZIJA MIRANOVIĆ – DECENIJE POSVEĆENE KULTURNOJ BAŠTINI CRNE GORE

Editor

Leave a Comment