BiH dijaspora

Od 21. do 24. juna:  Na Jahorini,  najveći naučni skup na Balkanu

banner

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka ugostit će istaknute profesore, doktore nauka, naučnike i umjetnike iz cijelog svijeta koji će sudjelovati na dvadeset sedam stručnih simpozija.

U organizaciji Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS), od 21. do 24. juna, u hotelu Termag na Jahorini, odrzaće se najveći naučni skup na Balkanu – 10. Dani BHAAAS.

Tako će jedna od najvećih i najznačajnijih organizacija akademske dijaspore Bosne i Hercegovine, koja ove godine slavi deset godina postojanja, na Danima BHAAAS-a ugostiti preko tristo predavača, istaknutih doktora nauka, liječnika, uglednih naučnika, akademskih radnika i umjetnika, koji će sudjelovati na dvadeset sedam stručnih simpozija iz medicine, tehničkih, prirodnih, drustvenih i humanističkih nauka.

BHAAAS je neprofitna i nepolitička američka organizacija koja okuplja visoko etablirane stručnjake s najuglednijih američkih obrazovnih institucija i kompanija, a koja broji oko 230 redovnih, dopisnih ili počasnih članova. Ovo je međunarodna afirmirana institucija, čija je misija sirenje i razvoj nauke i umjetnosti, slobodno dijeljenje ideja među bh. dijasporom, te povezivanje i saradnja sa bh. naučnicima i umjetnicima u svrhu izgradnje mostova sa domovinom.

 

Related posts

Rijaset IZ u BiH dao saglasnost za formiranje džemata u Milanu

Urednik BiH Info Desk

Obaveza svih nas je očuvanje i jačanje jedne nam jedine domovine: Sretan 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Urednik BiH Info Desk

Švedska /Savezna smotra kulture i školstva: Propozicije takmičenja

Leave a Comment