BiH dijaspora

U Sarajevu 13. i 14. juna 2018. konferencija dijaspore iz BiH: Prilika da bh. vlast da odgovor kada će konačno biti riješni zahtjevi bosanskohercegovačke dijaspore

banner

U cilju unapređenja saradnje, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH organizira Konferenciju dijaspore iz Bosne i Hercegovine pod nazivom „Značaj dijaspore za Bosnu i Hercegovinu“, koja će se održati 13. i 14. juna 2018. godine u hotelu Holiday u Sarajevu.

Njeno održavanje planirano je aktivnostima u okviru projekta Dijaspora za razvoj, koji je projekat Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, u partnerstvu sa UNDP i IOM u Bosni i Hercegovini.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici organizacija iseljeništva Bosne i Hercegovine i  uspješni pojedinci, predstavnici ambasada u Bosni i Hercegovini, međunarodnih organizacija, institucija na državnom i entitetskom nivou, jedinica lokalne samouprave i nevladinih organizacija.

Jačanje saradnje jedan je od ključnih principa Politike o saradnji sa iseljeništvom, čijim je usvajanjem prošle godine Vijeće ministara BiH utvrdilo pravce djelovanja Bosne i Hercegovine prema iseljeništvu.

Ovo je prilika da vlast u Bosni i Hercegovini  odgovori  na  dugogodišnje zahtjeve bosanskohercegovačke dijaspore koje možete pročitati na ovom linku:

http://bhdinfodesk.com/wordpress/2018/02/15/gradani-u-dijaspori-traze-od-bh-vlasti-da-konacno-ispune-zahtjeve-bosanskohercegovacke-dijaspore/

Related posts

Bosanac izgubio život na gradilištu u Njemačkoj

Urednik BiH Info Desk

Dani BHAAAS u BiH odgođeni za narednu godinu

Editor

Škotska: Tuzlanka Mirela Delibegović izumila novi lijek Trodameskin koji čisti arterije

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment