BiH dijaspora

Ambasador Bosne i Hercegovine u SAD-u Haris Hrle, na kraju svog mandata koji je istekao proteklog petka, prigodnom porukom obratio se bosanskohercegovačkoj dijaspori u Sjedinjenim Američkim Državama

banner

“Dragi državljani Bosne i Hercegovine, dragi prijatelji,

Želim još jednom da vam se obratim u funkciji ambasadora Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zahvaljujem se svima koji su davali podršku Ambasadi, svim onima koji su pokazali interesovanje, ljubav i privrženost prema Bosni i Hercegovini.

Sjedinjene Države oduvijek su bile ključni saveznik i iskren prijatelj, tako će i ostati.

Bosanskohercegovačka dijaspora u SAD je naša najveća, najobrazovanija i najimućnija dijaspora. To samo po sebi govori o njenoj snazi, važnosti i ulozi, ali i o neophodnosti stalne i iskrene interakcije između BiH institucija i našeg američkog iseljeništva. Vi ste naši najvažniji kulturni predstavnici – oni s velikim srcem, najsnažnijom emocijom i dubokom kulturnom tradicijom.

Imao sam privilegiju tri godine predstavljati našu državu u Washingtonu, veće priznanje nisam mogao zamisliti. Poslije svih ukazanih počasti i diplomatskih privilegija koje sam uživao kao bh ambasador, ostaje mi samo da se iskreno i duboko zahvalim našim brojnim i odanim prijateljima u institucijama Sjedinjenih Država.

Mandat ambasadora završavam 19. oktobra 2018. godine. Želim da istu podršku kakvu ste pružili meni pružite i ministru-savjetniku Milenku Mišiću, koji će voditi Ambasadu do dolaska novog ambasadora.

Vama i vašim bližnjim želim puno uspjeha te sigurnu i spokojnu budućnost u vremenima koja su pred nama”.

BHDINFODESK

Related posts

Švedska u danima koronavirusa: Pandemija je do sada odnijela 16 života

BHD Info Desk Administrator

Zbog izjava o Rezoluciji Bundestaga: Bošnjaci iz Štutgarta zabranili Josipu Juratoviću da govori na skupu posvećenom Srebrenici!

Editor

Borba protiv radara, kamera i policiskih patrola: Mobilna aplikacija “Moja patrola” može se koristiti i u Bosni i Hercegovini

Leave a Comment