Biznis

Prvi avion “Ryanaira” iz Stokholma sletio u Banju Luku

Osim za glavni grad Švedske, letovi “Ryanair” s banjalučkog aerodroma bit će organizovani i za Brisel i Memingen, dva puta sedmično

Prvi avion iz Stokholma danas je sletio u Banju Luku, čime je irska aviokompanija “Ryanair“ uspostavila avioliniju između ova dva grada.

Osim za glavni grad Švedske, letovi “Ryanair” s banjalučkog aerodroma bit će organizovani i za Brisel i Memingen, dva puta sedmično.

Uspostavljanjem veze s banjalučkim aerodromom, Bosna i Hercegovina je postala 37. zemlja u kojoj saobraća ta evropska low-cost aviokompanija, koja ima, kako su istakli, najniže aviokarte.

Zvaničnici RS-a i ove irske kompanije očekuju da će se naredne godine na te tri linije prevoziti oko 100.000 putnika, kao i da će se Banja Luka povezati s nekim od 260 destinacija na koje putuju avioni “Rayanaira“.

Prve putnike iz Stokholma danas su na banjalučkom aerodromu dočekali predstavnici vlasti RS-a, među kojima i predsjednica Vlade Željka Cvijanović i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Dosad je s banjalučkog aerodoroma bila uspostavljena samo avio-linija za Beograd.

Fena

Related posts

Za one koji idu vani: Prvi koraci u Njemačkoj

Preko 1,64 miliona turista protekle godine posjetilo BiH

Editor

Zlatan Medarić korona i ekonomija: Nijedan iole pametniji političar nije blesav da coronu ne iskoristi za političke ali prije svega ekonomske interese

Editor

Leave a Comment

Visit us on Facebook